aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ευρωπαϊκό ντέρμπι με φόντο τους «8»

Ένας από τους πιο αμφίρροπους αγώνες στη φάση των «16» του Μουντιάλ, αναμένεται να είναι το ευρωπαϊκό ντέρμπι που θα γίνει σήμερα (17:00, ΡΙΚ2) στην Αγία Πετρούπολη, ανάμεσα στη Σουηδία και την Ελβετία.

Πρόκειται για δύο ομάδες που μοιάζουν αρκετά ποδοσφαιρικά, με κύριο χαρακτηριστικό τη διαρκή συγκέντρωση στο αγωνιστικό πλάνο των προπονητών. Δεδομένης της κρισιμότητας του αγώνα, σε γενικές γραμμές, αναμένεται να γίνει ένα «κλειστό» ματς με πρώτιστο στόχο τη διατήρηση του μηδέν.

Οι Σουηδοί διαθέτουν εξαιρετική αμυντική λειτουργία, εντυπωσιακή φυσική κατάσταση, διαρκή πίεση σε όλους τους χώρους κι ένα ιδανικό επιθετικό δίδυμο, καθώς οι Μπεργκ και Τοϊβόνεν, αλλάζουν συνεχώς θέσεις. Ο Γιάνε Αντερσον έχει δημιουργήσει μία ομάδα-υπόδειγμα και δεν είναι τυχαίο πως επέλεξε να αφήσει εκτός αποστολής τον Ιμπραΐμοβιτς. Ο Γκράνκβιστ με τον Λίντελοφ, ηγούνται της άμυνας των Σκανδιναβών, οι Φόρσμπεργκ και Κλάεσον δίνουν τον ρυθμό από τη μεσαία γραμμή και οι Τοϊβόνεν, Μπεργκ, είναι ικανοί να σκοράρουν ανά πάσα στιγμή, στο κλασικό 4-4-2 του έμπειρου τεχνικού.

Κάτι αντίστοιχο, συμβαίνει και στην Ελβετία του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, ο οποίος προτιμά το 4-2-3-1. Η μόνη διαφορά είναι πως οι κόκκινοι στηρίζουν το παιχνίδι τους περισσότερο στον Σερντάν Σακίρι. Απόντος του τιμωρημένου Λιχτστάινερ, ο Λανγκ και ο Ροντρίγκες θα καλύπτουν τις πτέρυγες, οι Τζεμαϊλί, Εμπολό και Τζάκα ελέγχουν τη μεσαία γραμμή και ο Γκαβράνοβιτς ή ο Σεφέροβιτς παίζουν στην κορυφή της επίθεσης.

Πόλη: Αγία Πετρούπολη

ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιάνε Αντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ, Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Σβένσον, Έκνταλ, Φόρσμπεργκ, Κλάεσον, Τοϊβόνεν, Μπεργκ.

ΕΛΒΕΤΙΑ (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λανγκ, Ακανζί, Τζουρού, Ροντρίγκες, Τζεμαϊλί, Εμπολό, Τζάκα, Μπεχράμι, Σακίρι, Γκαβράνοβιτς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ