aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Έτοιμος να σπάσει δύο ρεκόρ του Πελέ ο Μέσι

Δύο νέες προκλήσεις έχει μπροστά του ο Λιονέλ Μέσι, στις οποίες θα κληθεί να «απαντήσει», όταν τα ξημερώματα της Παρασκευής η Αργεντινή υποδεχθεί στο Μπουένος Αϊρες τη Βολιβία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Στο παιχνίδι αυτό ο «ψύλλος» θα επιχειρήσει να «σπάσει» δύο ρεκόρ που κατέχει ο Πελέ, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα της Αργεντινής marketingregostrado.

Ο Αργεντινός διεθνής επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν είναι ο πρώτος σκόρερ της εθνικής ομάδας της χώρας του με 76 τέρματα, μόλις ένα λιγότερο από τα γκολ που σημείωσε ο Πελέ με τη Βραζιλία.
Έτσι, κόντρα στη Βολιβία, ο Μέσι μπορεί να φτάσει το ρεκόρ του Βραζιλιάνου και επίσης να γίνει ο πρώτος σκόρερ μεταξύ των ομάδων που έχουν κατακτήσει τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας.

Μέχρι στιγμής, ο Πελέ προηγείται σε αυτή την κατάταξη με 77 γκολ, ακολουθούμενος από τον Μέσι (Αργεντινή/76 γκολ), τον Μίροσλαβ Κλόζε (Γερμανία/71), τον Λουίς Σουάρες (Ουρουγουάη/64), τον Νταβίντ Βίγια (Ισπανία/59) και τον Γουέιν Ρούνεϊ (Αγγλία/53).

Τα προσεχή παιχνίδια για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στη ζώνη της Νότιας Αμερικής, τα οποία είναι προγραμματισμένα να γίνουν ξημερώματα Παρασκευής (10/9) έχουν ως εξής:

Ουρουγουάη-Ισημερινός

Παραγουάη-Βενεζουέλα

Κολομβία-Χιλή

Αργεντινή-Βολιβία

Βραζιλία-Περού

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 8 αγώνες):

1. Βραζιλία 21 (7αγ.)

2. Αργεντινή 15 (7αγ.)

3. Ισημερινός 13

4. Ουρουγουάη 12

5. Κολομβία 10

6. Παραγουάη 8

7. Περού 8

8. Χιλή 7

9. Βολιβία 6

10. Βενεζουέλα 4

Οι πρώτες τέσσερις ομάδες παίρνουν το «εισιτήριο» για την τελική φάση του Μουντιάλ του 2022, ενώ η πέμπτη θα δώσει αγώνες μπαράζ για την πρόκριση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ