aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΔιεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΈσπασε τρία ρεκόρ η Ιαπωνία και πανηγυρίζει την πρόκριση

Έσπασε τρία ρεκόρ η Ιαπωνία και πανηγυρίζει την πρόκριση

Η Ιαπωνία νίκησε με 2-1 την Ισπανία στην 3η αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ και όχι απλώς προκρίθηκε στα νοκ-άουτ, αλλά πήρε και την πρωτιά του γκρουπ σε ένα παιχνίδι γεμάτο ρεκόρ!

Το παιχνίδι της Ιαπωνίας με την Ισπανία για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων συγκέντρωσε τα βλέμματα για τρείς λόγους- τη νίκη και πρόκριση των Ιαπώνων, το γκολ με τη μπάλα για χιλιοστά να μη βγαίνει εκτός τελικής γραμμής και τον αποκλεισμό των Γερμανών που στο άλλο ματς νίκησαν 4-2 την Κόστα Ρίκα.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν γεμάτη από…ενδιαφέρουσες στατιστικές κατηγορίες και ρεκόρ.

Η Ιαπωνία λοιπόν, στο συγκεκριμένο παιχνίδι με τους Ισπανούς πήρε τη νίκη όντας η ομάδα με το μικρότερο ποσοστό κατοχής -17,7%-  στην ιστορία της διοργάνωσης (από τότε που καταγράφονται στατιστικά)!

Έγινε η πρώτη χώρα που νικάει δύο προηγούμενους Παγκόσμιους πρωταθλητές (Ισπανία 2010, Γερμανία 2014) και παράλληλα η 3η στην ιστορία των Μουντιάλ που κερδίζει δύο διαφορετικά παιχνίδια στη φάση των ομίλων ενώ έχανε στο ημίχρονο. Η Βραζιλία το έκανε πρώτη το 1930 και 32 χρόνια αργότερα η Γερμανία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ