aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαWorld Cup 2018Επιβλητικό Βέλγιο κόντρα σε Αίγυπτο, ήττες για Νιγηρία, Παναμά

Επιβλητικό Βέλγιο κόντρα σε Αίγυπτο, ήττες για Νιγηρία, Παναμά

Tο Βέλγιο είχε εύκολο έργο απέναντι σε μία Αίγυπτο χωρίς Μοχάμεντ Σαλάχ κι έφτασε στη νίκη με 2-0 στο «Ρουί Μποντουέν» των Βρυξελλών. Στο προτελευταίο παιχνίδι προετοιμασίας ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι «κόκκινοι διάβολο» έκαναν επίδειξη δύναμης και στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα είχαν κλείσει τους αντιπάλους τους στην περιοχή τους.

Στο 27′ ο Ρομελού Λουκακού (που δύο λεπτά νωρίτερα είχε καταφέρει να αστοχήσει από τη μικρή περιοχή) και στο 38′ ο Εντέν Αζάρ διαμόρφωσαν το τελικό σκορ για τους Βέλγους, που δεν είχαν όσες ευκαιρίες άρμοζαν στην υπεροχή τους. Οι “Φαραώ” δεν μπορούσαν να επιτεθούν, με τον Αμρ Ουάρντα να αγωνίζεται δεξιά και λόγω της πίεσης πολλές φορές να παίζει ρόλο δεξιού μπακ χαφ.

Στην ανάπαυλα, ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έκανε τέσσερις αλλαγές, δείχνοντας το στίγμα του 2ου ημιχρόνου, με τον Έκτορ Κούπερ να τον ακολουθεί μέχρι το τέλος του αγώνα. Στο 79ο λεπτό, ο Αργεντινός τεχνικός αντικατέστησε τον μέσο του ΠΑΟΚ, ο οποίος αποχώρησε κουτσαίνοντας, αλλά χωρίς να φαίνεται ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα.

Η Νιγηρία ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για το Παγκόσμιο Κύπελλο με ακόμα μία κακή εμφάνιση και ήττα από την Τσεχία με 1-0. Ο Τόμας Κάλας ήταν ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο Ράνεσντορφ της Αυστρίας. Ο Γουίλφρεντ Εντίντι επέστρεψε μετά από δύο φιλικά παιχνίδια και είχε καλή παρουσία, ωστόσο δεν ήταν αρκετός για να αποτρέψει την ήττα, την τρίτη στα πέντε φιλικά προετοιμασίας των «σούπερ αετών».

Το γκολ του Τζόσουα Κινγκ χώρισε Νορβηγία και Παναμά, στο τελευταίο τεστ των πρωτάρηδων του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η ήττα με 1-0 στο «Ούλεβι» προήλθε μετά από ένα παιχνίδι όπου οι Αμερικανοί στάθηκαν καλά, αλλά κινδύνεψαν και με δεύτερο τέρμα από τους Σκανδιναβούς, που έφτασαν τις τέσσερις σερί νίκες.

Τα αποτελέσματα των φιλικών της Τετάρτης

Βέλγιο – Αίγυπτος 2-0 (27′ Λουκακού, 38′ Ε. Αζάρ)

Νιγηρία – Τσεχία 0-1 (25′ Κάλας)

Νορβηγία – Παναμάς 1-0 (4′ Κινγκ)

Photo credits: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ