aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Είναι τεράστια η πρόκληση

Εξαιρετικά κρίσιμη κι ενδεχομένως καθοριστική για την πρόκριση, αλλά και για την πρώτη θέση στον 8ο όμιλο του Μουντιάλ, είναι η αναμέτρηση Ιαπωνία-Σενεγάλη. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 18:00 (8ος όμιλος, 2η αγωνιστική), στην πόλη Εκατερίνμπουργκ για την 2η αγωνιστική της κορυφαίας διοργάνωσης.

Οι αντίπαλοι προέρχονται από νικηφόρο πρεμιέρα, επί των -θεωρητικών- φαβορί του ομίλου, καθώς οι Ασιάτες επικράτησαν 2-1 της Κολομβίας και οι Αφρικανοί της Πολωνίας με το ίδιο σκορ. Ωστόσο, το χαρακτηριστικό που προκύπτει από την πρεμιέρα είναι η εντυπωσιακή απόδοση της Σενεγάλης που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Ευρωπαίους.

Ο Αλιού Σισέ, εμβληματική μορφή του ποδοσφαίρου στη Σενεγάλη- έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο, με ομοιογένεια, φυσική κατάσταση, ταχύτητα και δύναμη. Και φυσικά ποδοσφαιρικό ταλέντο που εκφράζεται μέσα από το «παραδοσιακό» 4-4-2 και αποδίδεται στο χορτάρι κυρίως από τους Μανέ και Νιάνγκ.

Από την πλευρά τους, οι Ιάπωνες αγωνίζονται με 4-2-3-1, στηριζόμενοι στην αγωνιστική πειθαρχία και συγκέντρωση. Σημαντικό πλεονέκτημα για την ομάδα του Ακίρα Νισίνο, το γεγονός ότι αρκετοί ποδοσφαιριστές έχουν εμπειρία σε υψηλό επίπεδο καθώς παίζουν σε ευρωπαϊκούς συλλόγους. Διαιτητής του ματς είναι ο Τζανλούκα Ρόκι (Ιταλία).

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΙΑΠΩΝΙΑ (Ακίρα Νισίνο): Καβασίμα, Σότζι, Ναγκατόμο, Γιοσίντα, Σιμπασάκι, Χαραγκούτσι, Καγκάβα, Ινούι, Οκαζάκι, Χασέμπε, Ινούι.

ΣΕΝΕΓΑΛΗ (Αλιού Σισέ): Χαλ. Εντιαγέ, Γουαγκέ, Σανέ, Κουλιμπαλί, Σαμπαλί, Αλφ. Εντιαγέ, Ιντ. Γκουέγε, Σαρ, Μπ. Νιάνγκ, Μανέ, Σακό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ