aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΔιεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΈφυγε για Κατάρ η Κροατία, γλύτωσε την τελευταία θέση η Κύπρος

Έφυγε για Κατάρ η Κροατία, γλύτωσε την τελευταία θέση η Κύπρος

Στη λασπομαχία, νικήτρια βγήκε η Κροατία! Σε έναν τραγικό αγωνιστικό χώρο λόγω της τρομερής βροχής που έπεφτε στο Σπλιτ, η «χρβάτσκα» κατάφερε να λυγίσει τη Ρωσία (1-0) και να πάρει το απευθείας εισιτήριο για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Επιθετικός μονόλογος των Κροατών, απόλυτη υπεροχή και η Ρωσία να παίζει με τον τελευταίο της παίκτη λίγο έξω από την περιοχή κύλησε όλο το παιχνίδι. Τρελό «σφυροκόπημα» από τους γηπεδούχους, που είχαν πάρει ορμή από την καυτή ατμόσφαιρα αλλά τα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια, ενώ δεν βολεύονταν και ιδιαίτερα από τον κακό αγωνιστικό χώρο αφού είναι μια ομάδα με τεχνίτες ποδοσφαιριστές που παίζουν στρωτό ποδόσφαιρο. Κάτι που… βόλευε αντιθέτως τους πιο αθλητικούς, σκληροτράχηλους και με αμυντική διάθεση Ρώσους, που αμύνονταν μαζικά και έπαιζαν όλοι πίσω από την μπάλα.

Έχοντας και την τύχη με το μέρος τους, αλλά και τον Σαφόνοφ σε τρομερή κατάσταση, οι Ρώσοι κρατούσαν στο μηδέν τους Κροάτες και έμοιαζαν αγκαλιά με την πρωτιά του 8ου ομίλου. Ωστόσο, το κακό τερέν τους γύρισε μπούμερανγκ αφού μετά από φάση διαρκείας και σέντρα του Πέρισιτς, ο Κουντριασόφ στην προσπάθειά του να απομακρύνει βρήκε την μπάλα με το καλάμι και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0. Ένα προβάδισμα που κράτησαν άνετα οι γηπεδούχοι ως το φινάλε και πήραν τη νίκη, αλλά και την πρωτιά, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Ρώσους που θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο στα μπαράζ.

Στα άλλα ματς του ομίλου που δεν είχαν βαθμολογικό κίνητρο, η Σλοβακία διέλυσε με 6-0 την Μάλτα εκτός έδρας και τερμάτισε τρίτη, αφού στην ισοβαθμία με τη Σλοβενία που επικράτησε 2-1 της Κύπρου υπερτερεί στο goal difference (δείτε εδώ το ρεπορτάζ για τον αγώνα της Κύπρου).

Η τελική βαθμολογία του 8ου ομίλου

Bathmologia 180200
 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ