aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΔιεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά Νέα«Do or die» και σενάρια: Όλα όσα «παίζουν» στην τελευταία μέρα των ομίλων

«Do or die» και σενάρια: Όλα όσα «παίζουν» στην τελευταία μέρα των ομίλων

Η φάση των ομίλων ολοκληρώνεται σήμερα με τέσσερα ματς που θα συμπληρώσουν το «παζλ» στη φάση των «16». Το πρόγραμμα, οι βαθμολογίες και όλα τα σενάρια.

Όμιλος Ζ

Μετά τις δύο νίκες της, η Βραζιλία έχει το πάνω χέρι για την πρωτιά στον όμιλο, έχοντας ήδη προκριθεί στους «16». Για να μείνει δεύτερη, η ομάδα του Τίτε θα πρέπει να χάσει από το Καμερούν και, ταυτόχρονα, οι Ελβετοί να κερδίσουν τους Σέρβους με όσα γκολ χρειάζονται για να καλύψουν το χάντικαπ. Η ομάδα της Κεντρικής Ευρώπης προκρίνεται και με ισοπαλία, ενώ αν κερδίσει το Καμερούν την Βραζιλία τότε θα πάμε ξανά στο κριτήριο του Goal Difference, που αυτή την στιγμή ευνοεί τους Ελβετούς.

Από την μεριά τους, οι Καμερουνέζοι και οι Σέρβοι θέλουν μόνο νίκη για το εισιτήριο στην επόμενη φάση. Αν συμβεί αυτό, τότε η πρόκριση θα κριθεί στην μεταξύ τους διαφορά γκολ, με την παρέα του Αντρίγια Ζίβκοβιτς να έχει αυτή την στιγμή το μειονέκτημα.

Η βαθμολογία (σε παρένθεση η διαφορά των γκολ, που είναι το πρώτο κριτήριο στις ισοβαθμίες):

  1. Βραζιλία 6β. (+3)
  2. Ελβετία 3β. (0)
  3. Καμερούν 1β. (-1)
  4. Σερβία 1β. (-2)

Όμιλος Η

Σε αυτόν τον όμιλο η κατάσταση είναι ξεκάθαρη και τα δεδομένα συγκεκριμένα. Η Πορτογαλία των έξι βαθμών έχει ήδη προκριθεί και θα είναι πρώτη ακόμα και αν χάσει, αρκεί να μην κερδίσει η Γκάνα την Ουρουγουάη. Οι Αφρικανοί των τριών βαθμών θέλουν νίκη για την πρόκριση, ενώ τους βολεύει και η ισοπαλία, σε περίπτωση που η Νότια Κορέα δεν κερδίσει την Πορτογαλία.

Όσο για τις άλλες δύο ομάδες; Η Ουρουγουάη ψάχνει μόνο νίκη κόντρα στη Γκάνα και μάλιστα θα χρειαστεί και περισσότερα γκολ από τη Νότια Κορέα, αν φυσικά οι Ασιάτες κερδίσουν και αυτοί στο δικό του ματς, καθώς υπάρχει διαφορά ενός τέρματος στο Goal Difference. H παρέα του Σον, τέλος, ψάχνει μόνο τη νίκη κόντρα στους Πορτογάλους και από εκεί και πέρα θα… παίξει με τις ισοβαθμίες: Με ισοπαλία στο Γκάνα – Ουρουγουάη πρέπει να βρει δύο έξτρα γκολ, με νίκη των Λατινοαμερικάνων πρέπει να κρατήσει το προβάδισμα που έχει αυτή την στιγμή. Είναι προφανές ότι με ισοπαλία ή ήττα η Ν.Κόρεα θα γυρίσει σπίτι της.

Η βαθμολογία (σε παρένθεση η διαφορά των γκολ, που είναι το πρώτο κριτήριο στις ισοβαθμίες):

  1. Πορτογαλία 6β. (+3)
  2. Γκάνα 3β. (0)
  3. Νότια Κορέα 1β. (-1)
  4. Ουρουγουάη 1β. (-2)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ