aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΔιεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΔιοργανωτές Μουντιάλ: «Μόνο τρεις νεκροί εργάτες στο Κατάρ»

Διοργανωτές Μουντιάλ: «Μόνο τρεις νεκροί εργάτες στο Κατάρ»

Η οργανωτική επιτροπή του Κατάρ προσπαθεί επιτακτικά το τελευταίο διάστημα να περισώσει τα προσχήματα και να… εξωραΐσει την εικόνα της ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά τις δεκάδες καταγγελίες περί παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τις δηλώσεις περί «ευπρόσδεκτων ομοφυλόφιλων, αρκεί να μην εκδηλώνονται», ακολούθησε η νέα τοποθέτηση σχετικά με τον σοκαριστικό αριθμό που έφερε στο φως ο «Guardian» των τουλάχιστον 6.500 εργαζόμενων προσφύγων που έχασαν τη ζωή τους στη χώρα από το 2010.

Σε συνέντευξη Τύπου προς τα ξένα Μέσα, οι διοργανωτές διέψευσαν κατηγορηματικά τα στατιστικά που κυκλοφόρησαν κι αντιπαρέταξαν τη δική τους εκδοχή, κάνοντας λόγο μόλις για τρεις νεκρούς! Παράλληλα, κατηγόρησαν συγκεκριμένα media για εξυπηρέτηση συμφερόντων και συντονισμένη προσπάθεια «αμαύρωσης» της διοργάνωσης.

«Στο Κατάρ, πέθαναν τρεις από τους εργάτες για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Τρεις. Δεν κρυφτήκαμε ποτέ. Οι αριθμοί που κυκλοφόρησαν από συγκεκριμένα Μέσα είχαν σκοπό να προκαλέσουν αρνητισμό γύρω από το γεγονός και να εξυπηρετήσουν πολιτικά συμφέροντα. Είναι απολύτως αναληθή. Δεν αναγνωρίζουμε αυτούς τους αριθμούς, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν έχουν βάση. Είναι ανεύθυνη δημοσιογραφία. Κατηγορούν σαν κάθε θάνατος στο Κατάρ να συνδέεται με το Παγκόσμιο Κύπελλο».

Οι αποτρόπαιοι αριθμοί που έφερε στο φως ο «Guardian» τον περασμένο Φεβρουάριο «σκίασαν» για τα καλά το επερχόμενο Μουντιάλ, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις από ανθρωπιστικούς φορείς, ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες, παίκτες και εθνικές ομάδες. Σύμφωνα, μάλιστα, με πρόσφατη έρευνα του Διεθνούς Οργανισμού Εμπορίου, μόνο μέσα στο 2020 καταγράφηκαν 50 θάνατοι εργατών, γεγονός που ενέτεινε τις «φωνές» κατά της επιλογής της FIFA να αναθέσει στο Κατάρ τη διεξαγωγή του Μουντιάλ, αλλά κι εκείνες που ζητούν «σαμποτάζ» στην «αιματοβαμμένη» διοργάνωση που είναι προγραμματισμένη για τις 18 Νοεμβρίου του 2022, σε λιγότερο δηλαδή από έναν χρόνο από σήμερα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ