aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαWorld Cup 2018Διαφορετικές σχολές, ένας ο στόχος τους

Διαφορετικές σχολές, ένας ο στόχος τους

Μια θέση στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2018, την τελευταία, διεκδικούν απόψε (21:00, ΡΙΚ2) η Κολομβία και η Αγγλία, στην αναμέτρηση που θα γίνει στο γήπεδο της Σπαρτάκ Μόσχας.

Με καλή παρουσία στη φάση των ομίλων, οι δύο μονομάχοι προέρχονται από διαφορετικές σχολές, με τους Νοτιοαμερικανούς πιο «άναρχους» και πιο «ελεύθερους» μέσα στο γήπεδο και τους Άγγλους με έντονα τα στοιχεία της στοχοπροσήλωσης στο αγωνιστικό πλάνο, της υπομονής και της αλληλοκάλυψης. Κατά πάσα πιθανότητα θα δούμε ένα «κλειστό» ματς και πολλά θα εξαρτηθούν από τη συμπεριφορά των Νοτιοαμερικανών. Εάν δηλαδή τους βγουν ορισμένες ενέργειες στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, είναι πιθανό να αποκτήσουν τον έλεγχο. Ενώ σε αντίθετη περίπτωση, οι Άγγλοι θα κυριαρχήσουν και θα είναι πιο κοντά στην πρόκριση.

Σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα, θα έχει η ενδεχόμενη απουσία του Χάμες Ροντρίγκες. Ο μεσοεπιθετικός της Μπάγερν Μονάχου, αντιμετώπιζε μυϊκό τραυματισμό πριν το Μουντιάλ και στον αγώνα με την Ιαπωνία, υποτροπίασε. Πιθανότατα δεν θα είναι στο αρχικό σχήμα, γεγονός που δυσκολεύει τον Χοσέ Πέκερμαν. Ωστόσο, η «αλεπού των πάγκων», αναμένεται να βρει λύση και με το 4-2-3-1 να δυσκολέψει αρκετά τους Άγγλους. Ο Ρανταμέλ Φαλκάο θα είναι και πάλι στην κορυφή της επίθεσης, ενώ κυρίως ο Κιντέρο και δευτερευόντως οι Μουριέλ και Κουαδράδο θα επιχειρούν να τροφοδοτήσουν τον επιθετικό της Μονακό. Ο Γέρι Μίνα που εντυπωσιάζει στο τουρνουά, αναμένεται να ηγηθεί και πάλι της άμυνας, που σε κάθε περίπτωση δεν είναι το «καλό χαρτί» των Κολομβιανών.

Όσον αφορά στην Αγγλία, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, εμπιστεύεται -και δικαιώνεται- το 3-4-2-1 με τον Λίνγκαρντ σε ελεύθερο ρόλο, πίσω από τον Χάρι Κέιν, που παραμένει πρώτος σκόρερ στο τουρνουά. Πολύ καλή παρουσία έχει και ο Πίκφορντ κάτω από τα δοκάρια, όπως και ο Τρίπιερ που έχει τις δυνατότητες να κάνει «άνω κάτω» την αντίπαλη άμυνα. Ο Χέντερσον είναι ο ηγέτης στη μεσαία γραμμή και ο παίκτης που αλλάζει τον ρυθμό του αγώνα, ανάλογα με τις επιταγές του Σάουθγκεϊτ.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Πόλη: Μόσχα

ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Αρίας, Ντάβιντσον Σάντσες, Μίνα, Μοχίκα, Ουρίμπε, Κάρλος Σάντσες, Μουριέλ, Κιντέρο, Κουαδράδο, Φαλκάο.

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Γιανγκ, Χέντερσον, Λόφτους-Τσικ, Τριπιέρ, Λίνγκαρντ, Στέρλινγκ, Κέϊν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ