aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΔιεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΔανία: Χωρίς τις οικογένειές τους στο Κατάρ εις ένδειξη διαμαρτυρίας

Δανία: Χωρίς τις οικογένειές τους στο Κατάρ εις ένδειξη διαμαρτυρίας

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Δανίας (DBU) προχώρησε σε μια κίνηση διαμαρτυρίας ενάντια του Κατάρ, για την στάση της σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της DBU, Γιάκομπ Χόιερ, οι οικογένειες των παικτών της Δανίας δεν θα ταξιδέψουν μαζί με το διοικητικό συμβούλιο για το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως συνηθίζεται, με σκοπό να ελαχιστοποιηθούν οι δραστηριότητες στην χώρα.

«Δεν θέλουμε να συνεισφέρουμε στη δημιουργία κέρδους για το Κατάρ. Ως εκ τούτου, έχουμε περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις ταξιδιωτικές μας δραστηριότητες. Στα προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα, οι σύζυγοι και οι φίλες των παικτών ταξίδεψαν με το διοικητικό συμβούλιο, αλλά όπως είπα, ακυρώσαμε αυτά τα ταξίδια για αυτήν τη διοργάνωση», εξήγησε ο Χόιερ στην εφημερίδα «Ekstra Bladet».

Το Κατάρ έχει κατηγορηθεί από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και από Μέσα ενημέρωσης, για εκμετάλλευση των μεταναστών εργατών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ