aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ας αρχίσει η γιορτή!

Μετά από τετραετή αναμονή, οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι… μετρούν ώρες για την έναρξη της κορυφαίας γιορτής του λαοφιλέστερου των αθλημάτων. Σήμερα το απόγευμα (18:00) στο Στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας, ο Αργεντινός Νέστορ Πιτάνα θα σφυρίξει για το εναρκτήριο λάκτισμα του Μουντιάλ 2018, που για έναν μήνα θα κρατήσει καρφωμένους στις τηλεοράσεις δισεκατομμύρια ανθρώπων.

Λίγο νωρίτερα, ο Ρονάλντο το «φαινόμενο», ο Βρετανός τραγουδιστής Ρόμπι Γουίλιαμς και η Ρωσίδα σοπράνο Αΐντα Γκαριφούλινα, θα είναι οι πρωταγωνιστές στην τελετή έναρξης, μπροστά στους 80.000 θεατές που αναμένεται να κατακλύσουν το γήπεδο. Ανάμεσά τους, άπαντες οι κορυφαίοι αξιωματούχοι του διεθνούς ποδοσφαίρου, ο «αμφιτρύων» πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ αίσθηση προκαλεί το διπλωματικό μποϊκοτάζ που έχουν ανακοινώσει η Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η «οικοδέσποινα» Ρωσία υποδέχεται τη Σαουδική Αραβία στην πρεμιέρα του 1ου ομίλου. Και παρά το γεγονός ότι οι παίκτες του Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ δεν έχουν «σταυρώσει» νίκη από τις 7 Οκτωβρίου 2017 (!) όταν επικράτησαν 4-2 της Νότιας Κορέας (σ.σ. ακολούθησαν επτά φιλικοί αγώνες χωρίς νίκη), θεωρούνται το λογικό φαβορί για να «μπουν με το δεξί» στη διοργάνωση. Ο έμπειρος τεχνικός αναμένεται να εμπιστευθεί την «ασφάλεια» του 4-4-2, αλλά και τη μετατροπή του σε 4-2-3-1, ανάλογα με την εξέλιξη και τον ρυθμό του αγώνα. Ο Ιγκόρ Ακινφέεφ, που είναι γνωστός για τις εντυπωσιακές ικανότητές του, αλλά και εξίσου γνωστός για τις αγωνιστικές μεταπτώσεις του, αποτελεί «κλειδί» του ματς. Σημαντικό ρόλο στην απόδοση της Ρωσία, έχει ο Τζαγκόεφ, ενώ στην επιθετική λειτουργία δεσπόζουν οι Σαμέντοφ, Ζιρκόφ και Σμολόφ.

Απέναντι στους διοργανωτές θα βρεθούν οι Σαουδάραβες του Χουάν Αντόνιο Πίτσι. Ο Αργεντινός τεχνικός έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που βασίζεται στην ομαδικότητα και στο πάθος. Το αδύνατο σημείο της ομάδας είναι η… χαμηλή ταχύτητα -πάντα σε σχέση με τα διεθνή δεδομένα- όπως φάνηκε και στη νίκη επί της εθνικής Ελλάδας με 2-0, στις 15 Μαΐου 2018. Έκτοτε, οι Σαουδάραβες έδωσαν τρία πολύ δυνατά φιλικά, γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες από Ιταλία, Γερμανία και Περού. Ο Πίτσι, προτιμά το 4-2-3-1 με τον Αλ Μουαλάντ στην κορυφή της επίθεσης και αγωνιστικό προσανατολισμό την αξιοποίηση της αντεπίθεσης. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Νέστορ Πιτάνα (Αργεντινή)

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΡΩΣΙΑ (Στανισλάβ Τσερτσέσοφ): Ακινφέεφ, Κουτέποφ, Σμολνίκοφ, Ιγκνασέβιτς, Ζόμπιν, Γκαζίνσκι, Ζιρκόφ, Τζαγκόεφ, Γκολόβιν, Σαμέντοφ, Σμολόφ.

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (Χουάν Αντόνιο Πίτσι): Αλ Μαγιούφ, Αλ Σαχράνι, Ομάρ Χαουσαουϊ, Οσάμα Χαουσαουϊ, Αλ Χαρμπι, Αλ Φαρατζ, Οταϊφ, Γιασίμ, Αλ Νταουσάρι, Αλ Σέχρι, Αλ Μουαλάντ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ