aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΔιεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΑργεντινή, Ουρουγουάη, Παραγουάη και Χιλή θέλουν να διοργανώσουν το Μουντιάλ του 2030!

Αργεντινή, Ουρουγουάη, Παραγουάη και Χιλή θέλουν να διοργανώσουν το Μουντιάλ του 2030!

Πλώρη για να φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030, βάζουν οι χώρες της Λατινικής Αμερικής. Σε τακτική συνέλευση που διεξάγεται αυτή την ώρα και συνεχίζεται, έγινε γνωστή η πρόθεση για να συνδιοργανωθεί το Μουντιάλ του 2023 σε Αργεντινή, Ουρουγουάη, Παραγουάη και Χιλή, με τους προέδρους των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών των εν λόγω χωρών αλλά και αυτου της Conmebol, να δίνουν το παρών. Μάλιστα, στο συμβούλιο συμμετέχει και ο εκάστοτε υπουργός αθλητισμού από την κάθε χώρα.

«Η ιστορία και το πάθος θα μας δώσουν τη δυνατότητα φιλοξενίας. Γνωρίζουμε ότι πρέπει να δουλέψουμε πολύ για να μπορέσουμε να πείσουμε και να δείξουμε στον κόσμο ότι μπορεί η Νότια Αμερική να είναι η έδρα του Μουντιάλ του 2030», είπε ο Κλαούντιο Τάπια, πρόεδρος της Conmebol.

Οι Λατινοαμερικάνοι θέλουν να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 αφού αποτελεί χρονιά ορόσημα και συμπληρώνονται 100 έτη από το πρώτο Μουντιάλ, το οποίο διεξήχθη στην Ουρουγουάη.

Την ίδια ώρα, υπάρχει η σκέψη να συμπεριληφθεί στις διοργανώτριες χώρες και η Βολιβία, με την κίνηση αυτή να δείχνει ότι η Νότια Αμερική ενωμένη μπορεί να φιλοξενήσει τη διοργάνωση του Μουντιάλ, με την εκάστοτε χώρα να δίνει το… χρώμα της σε αυτό.

Φυσικά, κάπου εδώ πρέπει να σημειωθεί πως οι χώρες της Νοτίου Αμερικής δεν παίζουν μόνες τους. Διότι η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις υποψήφιες χώρες για να συνδιοργανώσουν το Μουντιάλ του 2030, παρέα με Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο. Επίσης, υπάρχει και η τριπλή υποψηφιότητα από Ισπανία, Πορτογαλία, Μαρόκο (ενώ ίσως προστεθεί και η Ουκρανία). Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί μέσα στο 2024, με τους Λατινοαμερικάνους να θεωρούν πως μπορούν να πείσουν τη FIFA και όλες τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες για την υποψηφιότητά τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ