aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΔιεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΑποσύρεται από την εθνική Γαλλίας στα 29 του ο Βαράν

Αποσύρεται από την εθνική Γαλλίας στα 29 του ο Βαράν

Τίτλους τέλους στην καριέρα του με την εθνική Γαλλίας έριξε ο Ραφαέλ Βαράν!

Ο κεντρικός αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θέλησε μέσω instagram να κάνει γνωστή την απόφαση του να αποσυρθεί από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του σε ηλικία 29 χρόνων, τερματίζοντας έτσι μια θητεία 10 ετών με τους «τρικολόρ» με τους οποίους μέτρησε 93 συμμετοχές και πέντε γκολ ενώ μεταξύ άλλων κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας αλλά και το Nations League τρία χρόνια αργότερα.

Το «αντίο» του Βαράν στην εθνική Γαλλίας, ακολουθεί εκείνα του Ιγκό Γιορίς, του Καρίμ Μπενζεμά αλλά και του Στιβ Μανταντά, ενώ ο έμπειρος στόπερ τόνισε ότι καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του κατείχε και η διάδοχη κατάσταση η οποία περνά στα χέρια ταλαντούχων ποδοσφαιριστών που είναι έτοιμοι να εκπροσωπήσουν το εθνόσημο επάξια.

Αναλυτικά στην ανάρτηση του αναφέρει:

«Το να εκπροσωπώ τη μεγάλη μας χώρα για μια δεκαετία ήταν μια από τις μεγαλύτερες τιμές της ζωής μου. Κάθε φορά που φορούσα αυτή την πολύ ιδιαίτερη μπλε φανέλα ένιωθα τεράστια υπερηφάνεια. Το χρέος να τα δώσω όλα, να παίξω με την καρδιά μου και να κερδίζω κάθε φορά που βάζουμε στο γήπεδο. Το σκέφτομαι εδώ και αρκετούς μήνες και αποφασίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για μένα να συνταξιοδοτηθώ διεθνώς.

Από παιδί θυμάμαι να παρακολουθώ την εθνική του 1998, αυτή την ομάδα, αυτούς τους παίκτες που μας έκαναν να βιώσουμε απερίγραπτα συναισθήματα. Ονειρεύτηκα να γίνω οι ήρωές μας και 20 χρόνια μετά έζησα μια από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου, μια που με έκανε πραγματικά περήφανο. Φέραμε σπίτι το Κύπελλο !! Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Ακόμα νιώθω κάθε ένα από τα συναισθήματα που ένιωσα εκείνη την ημέρα, της 15ης Ιουλίου 2018. Αυτή ήταν μια από τις πιο εκπληκτικές και αξέχαστες στιγμές της ζωής μου.

Αυτή η νίκη που κερδίσαμε όλοι μαζί δεν θα ήταν ποτέ δυνατή χωρίς την υποστήριξη του Ντιντιέ Ντεσάν, κάθε μέλους της διοίκησης και του επιτελείου όλα αυτά τα χρόνια, και των συμπαικτών μου που τίμησαν την φανέλα μας σε κάθε παιχνίδι που παίξαμε. Αλλά το πιο σημαντικό, αυτή η νίκη δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τον καθένα από εσάς να μας υποστηρίξει στην πορεία. Η θέρμη, οι εορτασμοί και οι αναμνήσεις της επιστροφής μας στη Γαλλία θα μείνουν για πάντα χαραγμένες μέσα μου. Και μετά την ήττα στον τελικό του Μουντιάλ, με όμορφη πορεία, μας υποδεχτήκατε ως ήρωες όταν επιστρέψαμε. Σε όλους και τον καθένα ξεχωριστά, Χίλια ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Θα μου λείψουν σίγουρα αυτές οι στιγμές μαζί σας, αλλά ήρθε η ώρα να αναλάβει η νέα γενιά. Έχουμε ένα μάτσο ταλαντούχους νεαρούς παίκτες που είναι έτοιμοι να αναλάβουν, που αξίζουν μια ευκαιρία και που σε χρειάζονται».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ