aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αυτοκτόνησε το Μεξικό και… γυρίζει σπίτι! (vid)

Τα έκανε όλα… σχεδόν τέλεια! Το Μεξικό προηγήθηκε 2-0, έβαλε στο τέρμα και σφυροκοπούσε τη Σαουδική Αραβία αλλά δεν βρήκε το τρίτο γκολ της πρόκρισης, με αποτέλεσμα να το φάει στα χασομέρια και να μείνει οριστικά εκτός συνέχειας του Μουντιάλ (2-1).

Πρώτη φορά μετά το 1978 που μένει εκτός από τον όμιλο το Μεξικό, πλήρωσε την αστοχία του σε ένα ματς που είχε 26 τελικές, με τις 10 εξ αυτών να είναι στον στόχο! Αποχαιρέτησε τη διοργάνωση και η Σαουδική Αραβία, η οποία κέρδισε τις εντυπώσεις για το στρωτό και με ένταση ποδόσφαιρο που έπαιξε, ενώ έχει να «καυχιέται» για τη νίκη επί της Αργεντινής!

Το ματς

Εξαιρετικός ο ρυθμός από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, με το πρώτο τέταρτο να έχει φάσεις εκατέρωθεν και οι δύο ομάδες να αγγίζουν το γκολ σε διάφορες περιπτώσεις. Μετά το πέρας του, το Μεξικό πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και με «μαέστρους» τους Πινέδα, Λοσάνο απειλούσε διαρκώς την αντίπαλη εστία. Ο χαφ της ΑΕΚ είχε τρεις καλές φάσεις στο πρώτο μέρος αλλά χωρίς να καταφέρει να σκοράρει, με τους Μεξικανούς να μετράνε 11 τελικές. Παρόλα αυτά, δεν κατάφεραν να… κουνήσουν πλεκτό με το 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων, που είχαν το αυτί τους και στο άλλο παιχνίδι.

Εκρηκτική εκκίνηση στο δεύτερο μέρος! Το Μεξικό μόλις… άκουσε για το προβάδισμα της Αργεντινής, φρόντισε να ανοίξει το σκορ σχεδόν στο ίδιο λεπτό (47’) με τον Μάρτιν να σκοράρει εξ επαφής μετά το τσίμπημα του Μόντες για το 1-0. Και πέντε λεπτά αργότερα, οι Μεξικανοί χτύπησαν εκ νέου χάρη σε μυθική φαουλάρα του Τσάβες που δεν ήταν δυνατό να βγάλει ο Αλ Οβάις, δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του που άγγιζε πλέον την πρόκριση.

Στα… καπάκια ο Λοσάνο σκόραρε εκ νέου και έδωσε σκορ πρόκρισης στο Μεξικό αλλά για «μισό» κορμί το τέρμα του ακυρώθηκε, με την ομάδα του Μαρτίνο να ψάχνει με μανία το γκολ. Είχε τον απόλυτο έλεγχο, είχε κλείσει στο μισό γήπεδο τους Σαουδάραβες και τους σφυροκοπούσε με κάθε τρόπο. Την ίδια ώρα τα νέα από το άλλο παιχνίδι ήταν εξαιρετικά, αφού η Αργεντινή είχε βρει δεύτερο τέρμα και οι Μεξικανοί έψαχναν το τρίτο γκολ της πρόκρισης.

Όσο και να το έψαξαν, δεν κατάφεραν να το βρουν αφού ήταν άστοχοι, ενώ δεν είχαν και καθαρό μυαλό στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Τα επτά λεπτά των καθυστερήσεων γέμισαν με αισιοδοξία και ελπίδες τους Μεξικανούς, που βγήκαν όλοι μπροστά και το πλήρωσαν, αφού ο Αλ Νταουσάρι στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων σφράγισε την πρόκριση, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (Ερβέ Ρενάρ): Αλ Οβάις, Αλγκανάμ (88΄ Μπαχεμπρί), Αλ Μπουλαχί (37΄ Σαραχιλί), Αλ Αμρί, Ταμπακτί, Αλ Χασάν (46΄ Μαντού), Αλ Μπιρακάν, Αμπντουλχαμίντ, Αλ Νταουσαρί, Κανό, Αλ Σεχρί (62΄ Αλομπούντ).

ΜΕΞΙΚΟ (Χεράρδο Μαρτίνο): Oτσόα, Σάντσες (88΄ Κ. Άλβαρες), Μόντες, Μορένο, Γκαγιάρδο, Ε. Άλβαρες (88΄ Φούνες Μόρι), Τσάβες, Πινέδα (77΄ Ροντρίγκες), Βέγκα (46΄ Αντούνια), Λοσάνο, Μάρτιν (77΄ Χιμένες).

Η τελική βαθμολογία του ομίλου

Standings C Swsto

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ