aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αυτό κι αν θα είναι παγκόσμιο σοκ!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Δεν θα είναι απλώς ένας αποκλεισμός, αλλά ένα παγκόσμιο σοκ στο ποδόσφαιρο ο αποκλεισμός της Αργεντινής από το Μουντιάλ 2018, που θα λάβει χώρα στη Ρωσία. Μια μεγάλη ποδοσφαιρικά δύναμη, διατρέχει σοβαρό κίνδυνο να μη βρεθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά την ισοπαλία χωρίς σκορ με το Περού. Η Αργεντινή είναι με 25 βαθμούς, στην έκτη θέση στον όμιλο 10 χωρών της Νότιας Αμερικής, με μόνο τις τέσσερις πρώτες ομάδες να πληρούν τις προϋποθέσεις για απευθείας πρόκριση στη Ρωσία. Η πέμπτη θέση, που σήμερα κατέχει το Περού, οδηγεί σε έναν διηπειρωτικό αγώνα πλέι οφ έναντι των πρωταθλητών της Ωκεανίας, της Νέας Ζηλανδίας.

Η νέα γκέλα της Αργεντινής την οδηγεί εκτός τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου, ίσως στη μεγαλύτερη έκπληξη των τελευταίων ετών σε τέτοιο επίπεδο. Η φιναλίστ της προηγούμενης διοργάνωσης χρειάζεται μόνο νίκη στο Κίτο επί του Εκουαδόρ για να έχει ελπίδες, έστω μέσω μπαράζ, να διεκδικήσει ένα από τα 32 εισιτήρια. Σίγουρα θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα, όχι μόνο για την  Αργεντινή αλλά γενικότερα για τους ποδοσφαιρόφιλους, αφού θα μείνει μακριά από ένα τόσο μεγάλο γεγονός ο Λιονέλ Μέσι. Η Αργεντινή, είναι κάτοχος δύο τροπαίων Μουντιάλ (1978, 1986), καθώς και δύο χαμένων τελικών (1990, 2014). Η πρώτη και τελευταία φορά που απουσίαζε από τελική φάση ήταν στο Μουντιάλ 1970, που έγινε στο Μεξικό.

Όπως είναι διαμορφωμένο το σκηνικό σήμερα, είναι ορατό. Εκατομμύρια υποστηρικτές της χώρας του ταγκό είναι σίγουρο ότι θα χύσουν πολύ δάκρυ σε μια τέτοια εξέλιξη. Τα αστέρια της Αργεντινής είναι πολλά, όμως το κορυφαίο λέγεται Μέσι. Θα είναι και για τον ίδιο ένα σοκ, ένα πλήγμα στην καριέρα του. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ και η παρέα του, καλούνται έστω και την υστάτη να σώσουν την παρτίδα. Αλλιώς, θα παρακολουθήσουν το Μουντιάλ 2018 από την τηλεόρασή τους, όπως δισεκατομμύρια άνθρωποι. Η μπάλα είναι στρογγυλή, είναι και οι εκπλήξεις στο παιχνίδι, όμως σε αυτή την περίπτωση όπως και να το κάνουμε δεν θα είναι απλώς μια έκπληξη αλλά ένα παγκόσμιο σοκ!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ