aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΔιεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά Νέα3ος όμιλος: Σεφτέ στις νίκες έκανε η Βουλγαρία - 10 όμιλος: Σόκαρε τα Σκόπια η...

3ος όμιλος: Σεφτέ στις νίκες έκανε η Βουλγαρία – 10 όμιλος: Σόκαρε τα Σκόπια η ψυχωμένη Ισλανδία

Την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του μουντιάλ πήρε η Βουλγαρία, που επικράτησε 1-0 της Λιθουανίας στην πέμπτη αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στο ντεμπούτο του Γιασέν Πετρόφ στον πάγκο, οι Βούλγαροι έκαναν ό,τι χρειάστηκε για να πάρουν το τρίποντο και ανέβηκαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας δώσει πέντε παιχνίδια ως τώρα.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε στο 82’ το Τσότσεφ, λυτρώνοντας την ομάδα του, που πανηγύρισε την πρώτη νίκη μετά από δύο ισοπαλίες και δύο ήττες.

Η Λιθουανία, από την άλλη, γνώρισε την τέταρτη ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια και παρέμεινε στον πάτο της βαθμολογίας.


Ισόπαλοι (2-2) ήρθαν την Κυριακή (5/9) η Ισλανδία και τα Σκόπια, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 10ου ομίλου των Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σε μια αναμέτρηση, στην οποία οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι, σημειώνοντας μια σειρά από τελικές προσπάθειες, καταφέρνοντας μάλιστα να προηγηθούν και με 2-0. Το σκορ άνοιξε στο 12′ ο Βελκόφσκι, ύστερα από ασίστ του Αλιόσκι. Στο 54′ ο τελευταίος μετατράπηκε από δημιουργός σε εκτελεστή, γράφοντας με δυνατό αριστερό σουτ το 2-0.

Παρόλα αυτά, οι Ισλανδοί δεν τα παράτησαν, αύξησαν την πίεσή τους, με αποτέλεσμα να φτάσουν στην ισοφάριση χάρη στα τέρματα των Μπιάρνασον (78′) και Γκούντγιονσεν (84′). Στα τελευταία λεπτά η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, ωστόσο καμία εκ των δύο ομάδων δεν μπόρεσε να πετύχει το νικητήριο γκολ.

Έτσι, τα Σκόπια έχασαν την ευκαιρία να ανέβουν στη 2η θέση, μένοντας στην 3η (8β.) και στο -1 από τη Γερμανία. Τη στιγμή που η Ισλανδία ανέβηκε στους τέσσερις βαθμούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ