aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

3ος όμιλος: «Κρέμασε» την Ιταλία ο Ζορζίνιο (vid)

Διπλή ανάγνωση είχε για την Ιταλία το 0-0 της εκτός έδρας αναμέτρησης κόντρα στην Ελβετία, καθώς ναι μεν δεν κατάφερε να πάρει το πρώτο της τρίποντο μετά την κατάκτηση του Euro, ωστόσο η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι έγραψε ιστορία.

Συγκεκριμένα, με το ισόπαλο αποτέλεσμα η Ιταλία συμπλήρωσε 36 αναμετρήσεις χωρίς ήττα και κατέγραψε το μεγαλύτερο σερί που έχει υπάρξει ποτέ σε εθνικό επίπεδο, ξεπερνώντας Βραζιλία και Ισπανία που είχαν σταματήσει στα 35 ματς.

Για τους «ατζούρι» μοιραίος ήταν ο Ζορζίνιο. Συγκεκριμένα, ο ηγετικός κεντρικός χαφ στο 53’ του αγώνα βρέθηκε απέναντι στον Ζόμερ σε εκτέλεση πέναλτι, αλλά ο γκολκίπερ της Γκλάντμπαχ κατάφερε να νικήσει τον παίκτη της Τσέλσι. Για τους γηπεδούχους αγωνίστηκε βασικός ο Τσούμπερ, που αντικαταστάθηκε στο 63′ του αγώνα.

Σε ό,τι αφορά στην κατάσταση του ομίλου, η Ιταλία ναι μεν είναι στην πρώτη θέση με 11 βαθμούς, αλλά η Ελβετία κρατά την τύχη στα χέρια της, αφού έχει 7 βαθμούς με δύο λιγότερα ματς από τους «ατζούρι».


Αναλυτικά, η πέμπτη αγωνιστική:

Κυριακή 5/9

Βουλγαρία-Λιθουανία 1-0
(82’ Τσότσεφ)

Ελβετία-Ιταλία 0-0

Η βαθμολογία:

1. Ιταλία 11 (7-1) *σε πέντε αγωνιστικές
2. Ελβετία 7 (4-1) *σε τρεις αγωνιστικές
3. Βουλγαρία 5 (3-6) *σε πέντε αγωνιστικές
4. Βόρεια Ιρλανδία 4 (4-3) *σε τρεις αγωνιστικές
5. Λιθουανία 0 (1-8) *σε τέσσερις αγωνιστικές

Η επόμενη (6η) αγωνιστική:

Ιταλία-Λιθουανία (21:45)
Β. Ιρλανδία-Ελβετία (21:45)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ