aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΔιεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά Νέα3ος όμιλος: Έπαθε… deja vu και πάει μπαράζ η Ιταλία - Έκλεισε θέση για Κατάρ...

3ος όμιλος: Έπαθε… deja vu και πάει μπαράζ η Ιταλία – Έκλεισε θέση για Κατάρ η Ελβετία (vids)

«Κάζο» από τα… λίγα για την Ιταλία! Λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του Euro, η «σκουάντρα ατζούρα» δεν κατάφερε να νικήσει στην έδρα της Β. Ιρλανδίας (0-0), όπως ακριβώς είχε συμβεί και στα Προκριματικά του Μουντιάλ του 1958, και θα διεκδικήσει το εισιτήριο για τα Κατάρ στα μπαράζ.

Κάπως έτσι, η Ελβετία με το 4-0 επί της Βουλγαρίας, κατέκτησε την πρώτη θέση του 3ου ομίλου και πήρε την απευθείας πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022!

Στο Μπέλφαστ, λοιπόν, η Ιταλία έψαχνε τη νίκη, ίσως και με ένα ευρύ σκορ για να πάρει την πρώτη θέση του ομίλου και να μην μπλέξει σε περιπέτειες… Έτσι όπως τα είχε κάνει η «σκουάντρα ατζούρα» στο περασμένο ματς, χάνοντας πέναλτι στο 90’ και μένοντας στο 1-1 με την Ελβετία, έπρεπε να αποδείξει πως είναι το αφεντικό του ομίλου.

Αυτό, όμως, δεν συνέβη ποτέ και ξύπνησαν μνήμες από το 1958, όταν στην τελευταία αγωνιστική των Προκριματικών είχαν ηττηθεί με 2-1 από τη Βόρειο Ιρλανδία και είχαν μείνει εκτός Μουντιάλ. Γενικότερα, η Ιταλία ήταν φλύαρη και προβλέψιμη σε όλο το παιχνίδι, φτιάχνοντας ελάχιστες αξιόλογες φάσεις και αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα από την σκληροτράχηλη Βόρειο Ιρλανδία και λίγο έλειψε να ηττηθούν στο φινάλε, χωρίς όμως να αλλάξει το 0-0.

Βίντεο Βόρεια Ιρλανδία-Ιταλία 0-0:

Στη Λουκέρνη, η Ελβετία σπατάλησε ένα ημίχρονο κόντρα στην Βουλγαρία που έπαιζε φουλ άμυνα αλλά μπήκε στην επανάληψη με φόρα και όχι απλά πήρε το τρίποντο της πρόκρισης, αλλά σκόραρε και… ένα τσουβάλι γκολ.

Ο Όκαφορ στο 49’ άνοιξε το σκορ, για να έρθει ο Βάργκας οκτώ λεπτά αργότερα και να γράψει το 2-0. Ακολούθησαν δύο τέρματα που ακυρώθηκαν μέσω VAR για οφσάιντ, αλλά ο Ίτεν στο 72ο λεπτό ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Φρόιλερ, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0 και δίνοντας πανηγυρικό τόνο στη νίκη-πρόκριση των Ελβετών, με παίκτες, επιτελείο και οπαδούς να γίνονται ένα κουβάρι στο φινάλε για αυτή τη σπουδαία επιτυχία.

Βίντεο Ελβετία-Βουλγαρία 4-0:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ