aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΜίνο Ραϊόλα: Ο «Μίδας» των μεγάλων μετεγγραφών

Μίνο Ραϊόλα: Ο «Μίδας» των μεγάλων μετεγγραφών

Δυστυχώς, αυτήν τη φορά δεν είναι fake news, ούτε πρόκειται να υπάρξουν διαψεύσεις. Η οικογένεια του Μίνο Ραϊόλα γνωστοποίησε πως έχασε τη μάχη με την ασθένεια που αντιμετώπιζε και σε ηλικία 54 ετών, έφυγε από την ζωή. Πρόκειται για έναν εκ των κορυφαίων μάνατζερ των τελευταίων χρόνων, με δεκάδες ποδοσφαιριστές υπό την εποπτεία του αλλά συμφωνίες, που έσπασαν… ταμεία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Εμείς σας εξηγούμε με αριθμούς, ποιος ήταν ο Μίνο Ραϊόλα. Το «μπαμ» με τον Πολ Πογκμπά, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και τα ποσοστά που έπαιρνε σταθερά από κάθε ποδοσφαιριστή του, κάνοντάς τον, τον πιο ισχυρό άντρα της πιάτσας.

Germany V Mexico: Group F 2018 Fifa World Cup Russia

Η «βόμβα» με τον Πογκμπά!

Σύμφωνα με τη «Forbes», το πελατολόγιο του Μίνο Ραϊόλα άγγιζε τα 800 εκατ. λίρες, με τον ίδιο να βγάζει σχεδόν 700 με 800 χιλιάδες ευρώ από κάθε συμφωνία των ποδοσφαιριστών του. Φυσικά, το μεγαλύτερο deal της καριέρας του δεν ήταν άλλο από τον Πολ Πογκμπά. Το καλοκαίρι του 2016, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δαπάνησε σχεδόν 105 εκατ. ευρώ για τον αποκτήσει, κάνοντας ρεκόρ υψηλότερης μετεγγραφής.

Ο Ολλανδοιταλός μάνατζερ καρπώθηκε από αυτή τη μετακίνηση το συνολικό ποσό των 25 εκατ. ευρώ (!), δείχνοντας τη δυναμική του και την σημαντικότητα που είχε σε κάθε μετεγγραφική συζήτηση. Φυσικά, δεν ήταν το μόνο που είχε κάνει στην καριέρα του, ωστόσο, τους τελευταίους μήνες, υπήρχε έντονη δυσαρέσκεια του Γάλλου αστέρα προς τον αγγλικό σύλλογο, με τον Ραϊόλα να είναι το επίκεντρο των συζητήσεων.

 Methode Times Prod Web Bin 3247f214 2d84 11ea Af3f B11f88c70ecc

Ο… αγαπημένος του Ιμπραΐμοβιτς, ο Χάαλαντ και οι άλλοι!

Φυσικά, ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς ήταν το… καμάρι του Ραϊόλα. Ο άνθρωπος με τον οποίο ο έμπειρος μάνατζερ έγινε διάσημος για τις διαπραγματεύσεις και τον τρόπο που… παζάρευε τους πελάτες του. Ο Σουηδός επιθετικός έκανε μετεγγραφές που άγγιζαν τα 170 εκατ. ευρώ συνολικά, με τον μεγαλόατζέντη να λαμβάνει μεγάλες προμήθειες από κάθε συμφωνία. Βέβαια, άπαντες κάνουν λόγο για έναν ιδιαίτερο σκληρό και… ενοχλητικό διαπραγματευτή. Όμως, με αυτόν τον τρόπο έχτισε την καριέρα του.

Από εκεί και πέρα, ο Ραϊόλα ακολουθούσε την ίδια τακτική και με άλλους πελάτες του. Πιο πρόσφατο παράδειγμα, ο Έρλινγκ Χάαλαντ, για τον οποίο είχε ανοίξει μία μεγάλη συζήτηση μεταξύ εκείνου και της Ντόρτμουντ για τη μεταγραφή του Νορβηγού. Φυσικά, ο Ραϊόλα μίλαγε με όλες τις ομάδες της Ευρώπης και μάζευε… προτάσεις που θα ικανοποιούσαν και τον ίδιο. Όπως έγινε με τον Λουκάκου. Ο Βέλγος φορ κατάφερε να κερδίσει τεράστιες μετεγγραφές, χάρη στον σπουδαίο ατζέντη.

Παρότι είχε έρθει σε ρήξη με αρκετούς συλλόγους και δεν απέδιδε τα μέγιστα, ωστόσο κατάφερε να κάνει τεράστιες συμφωνίες και να παίξει σε μεγάλους συλλόγους. Εκτός της ιδιαίτερης λίστας δεν μένει ούτε ο Τζίτζι Ντοναρούμα, καθώς για χρόνια, ο Ραϊόλα έβγαζε το… λάδι στη Μίλαν για την ανανέωση του συμβολαίου του, με τον ίδιο να λαμβάνει κάθε φορά ποσά άνω των 3 και 4 εκατ. ευρώ. Τελικά, μετά το EURO, η συμφωνία με τη Παρί Σεν Ζερμέν του απέφερε περισσότερα κέρδη.

Από εκεί και πέρα, τα 800 εκατ. ευρώ που κόστιζε η λίστα με τους ποδοσφαιριστές του, δεν ήταν μόνο από τους παραπάνω. Ο Ραϊόλα εκπροσωπούσε αντίστοιχα και τους Ντε Λιχτ, Γκράβενμπερχ, Βεράτι, Ντάμφρις, Μάλεν, Κλάιφερτ, Λοθάνο, Μαζράουι και Μικιταριάν. Αμφότεροι ποδοσφαιριστές τεράστιας κλάσης αλλά και σε δυνατές ομάδες, με κάποιους από αυτούς, να έχουν τα υψηλότερα συμβόλαια στις ομάδες τους.

Romelu Lukaku Mino Railola

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ