aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑΜεγάλη έρευνα της UEFA για στημένα στο αλβανικό πρωτάθλημα

Μεγάλη έρευνα της UEFA για στημένα στο αλβανικό πρωτάθλημα

H Aλβανική ομάδα ήταν έτσι κι αλλιώς υπό έρευνα για χειραγώγηση ευρωπαϊκών αγώνων της, αλλά τώρα φαίνεται πως υπάρχουν υποψίες ότι κάτι δεν πάει καλά και με αποτελέσματα παιχνιδιών της στην Αλβανία, όπου την περασμένη εβδομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα για έκτη συνεχόμενα χρονιά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Σκεντέρμπεου βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα σε ότι αφορά στήσιμο αγώνων. Πέρυσι το καλοκαίρι έζησε ένα μικρό θαύμα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά  η πορεία της κίνησε και πάλι υποψίες… Η αλβανική ομάδα πέρασε δύο προκριματικούς γύρους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και τελικά αποκλείστηκε από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στα πλέι οφ, για να συνεχίσει κατόπιν στο Γιουρόπα Λιγκ. Καμία άλλη ομάδα στην ιστορία του αλβανικού ποδοσφαίρου δεν έχει καταφέρει να φτάσει τόσο μακριά στο Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο η φετινή πορεία της «κηλιδώνεται» από υποψία για στήσιμο αγώνων.

Στις 21 Ιουλίου, για τον δεύτερο προκριματικό γύρο, η Σκεντέρμπεου αντιμετώπισε στη Βόρεια Ιρλανδία την Κρουσέιντερς, την οποία είχε κερδίσει με 4-1 στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι. Το γήπεδο δεν είχε πολλούς θεατές και οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων έδειχναν να περιμένουν απλά να περάσει η ώρα για το σφύριγμα της λήξης. Στο 78ο λεπτό η Κρουσέιντερς έχανε με 2-1, οι Αλβανοί ήταν έτσι κι αλλιώς στην επόμενη φάση και τότε κάτι… περίεργο συνέβη.

Μεγάλες στοιχηματικές εταιρείες άρχισαν ξαφνικά να βλέπουν να… φορτώνεται το στοίχημα ότι η Σκεντέρμπεου θα δεχθεί γκολ. Στην αρχή έδινε 5 προς 1 και κατέληξε να «πέσει» στο 1,9 προς 1. Τι συνέβη στο γήπεδο; Στις καθυστερήσεις του αγώνα οι Βορειοϊρλανδοί πέτυχαν δύο γκολ και σχεδόν τρία εκατομμύρια ευρώ έφυγαν από τις στοιχηματικές εταιρείες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ