aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ Παρί Σεν Ζερμέν ανέβασε τον πήχη στα ύψη

Η Παρί Σεν Ζερμέν ανέβασε τον πήχη στα ύψη

Στη σκιά της μετεγγραφής του Νεϊμάρ στην Παρί Σεν Ζερμέν, που επισκίασε τα πάντα έχουμε σήμερα το κυρίως μενού της πρώτης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος της περιόδου 2017-18. Πεισμωμένη από την απώλεια του περσινού τίτλου, αλλά και από τις συνεχιζόμενες αποτυχίες της να κάνει το βήμα παραπάνω στο Τσάμπιονς Λιγκ, η ομάδα του Παρισιού «τίναξε τη μπάνκα στον αέρα» για να αποκτήσει τον Βραζιλιάνο σταρ από την Μπαρτσελόνα, αλλάζοντας τα οικονομικά δεδομένα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Στον αγωνιστικό τομέα, όπως γίνεται κατανοητό, οτιδήποτε λιγότερο από την κατάκτηση του Σαμπιονά θα θεωρηθεί παταγώδης αποτυχία για τον Ουνάι Έμερι και τους παίκτες του, οι οποίοι αρχίζουν τις υποχρεώσεις τους σήμερα το απόγευμα υποδεχόμενοι τη νεοφώτιστη Αμιέν.

Η Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ εντυπωσίασε πέρυσι την ποδοσφαιρική Ευρώπη, κατακτώντας τον τίτλο στη Γαλλία και φτάνοντας ως τα ημιτελικά του Τσάμπιονς, στηριζόμενη κυρίως σε νεαρούς ταλαντούχους παίκτες. Κάποιοι εξ αυτών, όπως ο Μπερνάρντο Σίλβα, ο Μπακαγιόκο και ο Μεντί, αποτελούν ήδη παρελθόν, ενώ πιθανότατα τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει και το μεγάλο αστέρι των Μονεγάσκων, ο Κιλιάν Μπαπέ, που είναι «μήλον της έριδος» για όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες.

Ο Πορτογάλος, πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού, καλείται να κάνει άλλο ένα μικρό θαύμα ώστε να διατηρήσει ανταγωνιστική στο ύψηλο επίπεδο τη Μονακό, η οποία άνοιξε χθες βράδυ την αυλαία του πρωταθλήματος, υποδεχόμενη την Τουλούζ.

Από κει πέρα, η ενισχυμένη Μαρσέιγ του Ρούντι Γκαρσία, η οποία φιλοξενεί αύριο τη Ντιζόν, θέλει να επιστρέψει σε πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ η Λιόν, που αρχίζει τις υποχρεώσεις της φιλοξενώντας τη Στρασμπούρ, θα πρέπει να μάθει τη… ζωή χωρίς τα δύο αστέρια της, τον Λακαζέτ και τον Τολισό, που πουλήθηκαν σε Αρσεναλ και Μπάγερν αντίστοιχα.

Τις δικές της φιλοδοξίες διατηρεί βεβαίως και η Νις, η ομάδα έκπληξη του περσινού πρωταθλήματος, που έφτασε ως την τρίτη θέση και ήδη πέρασε στα πλέι-οφ του Champions League, σε βάρος του Αγιαξ. Αρκετά βλέμματα θα πέσουν τέλος και πάνω στη Λιλ, εξαιτίας της παρουσίας του χαρισματικού -όσο και ιδιόρρυθμου- Μαρσέλο Μπιέλσα στον πάγκο της.

Το σημερινό και το αυριανό πρόγραμμα της πρεμιέρας του γαλλικού πρωταθλήματος.

Σήμερα: Παρί Σεν Ζερμέν-Αμιέν, Λιόν-Στρασμπούρ, Τρουά-Ρεν, Μετς-Γκινγκάμπ, Μονπελιέ-Καέν, Σεντ Ετιέν-Νις.

Αύριο: Λιλ-Ναντ, Ανζέ-Μπορντό, Μαρσέιγ-Ντιζόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ