aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLIGUE 1Τότεναμ - Μαρσέιγ: Τα επεισόδια μεταξύ οπαδών οδήγησαν σε 5 συλλήψεις κι έρευνα της UEFA...

Τότεναμ – Μαρσέιγ: Τα επεισόδια μεταξύ οπαδών οδήγησαν σε 5 συλλήψεις κι έρευνα της UEFA (vids)

Άσχημες σκηνές σημειώθηκαν στο στάδιο της Τότεναμ το βράδυ της Τετάρτης (7/9) στο παιχνίδι με τη Μαρσέιγ, καθώς αντικείμενα πετάχτηκαν στις εξέδρες, ένα πανό για την LGBTQ κοινότητα αφαιρέθηκε βίαια από τους οπαδούς της Μασσαλίας και η αστυνομία παρενέβη για να εμποδίσει τους φιλοξενούμενους οπαδούς να πλησιάσουν εκείνους των «Σπερς».

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης του twitter, Mitch Fretton, δείχνει την αστυνομία να μπλοκάρει τους υποστηρικτές της Μαρσέιγ, ενώ μπουκάλια και άλλα αντικείμενα «πετάγονται» κι από τις δύο πλευρές της κερκίδας. Ο ίδιος σχολίασε: «Οι οπαδοί της Μαρσέιγ έξω φρενών μετά τη λήξη. Ολόκληρο φράγμα αστυνομίας αναπτύχθηκε για να τους εμποδίσει να φτάσουν στους οπαδούς των Σπερς, ποτά και μπουκάλια να πετάγονται προς όλες τις κατευθύνσεις».

Ενώ άλλες εικόνες δείχνουν ότι οι Μαρσεγιέζοι πέταξαν μια φωτοβολίδα μέσα στην κερκίδα των οπαδών της Τότεναμ με αποτέλεσμα όσοι βρίσκονταν στο σημείο να απομακρυνθούν καθώς το προσωπικό του γηπέδου ασχολείται με αυτό. Τα επεισόδια ξεκίνησαν στις καθυστερήσεις, οι οπαδοί της Μαρσέιγ αφού έριξαν φωτοβολίδες κι αντικείμενα προς τους γηπεδούχουν, κατευθύνθηκαν προς ένα σημείο που οι οι Σπερς είχαν κρεμάσει ένα πανό στα χρώματα του ουράνιου τόξου για να το κατεβάσουν. Η αστυνομία ενεπλάκη μετά το τελευταίο σφύριγμα για να ηρεμήσει τα πνεύματα. Οι οπαδοί της Μασσαλίας κρατήθηκαν πίσω και περικυκλώθηκαν από άνδρες της ασφάλειας του γηπέδου και ΜΑΤ.

Η ΟΜ απειλείται με κυρώσεις
Μετά τα επεισόδια η UEFA ανοίγει πειθαρχικό φάκελο εναντίον του συλλόγου της Μασσαλίας. Η πειθαρχική επιτροπή του ευρωπαϊκού οργάνου πρέπει να συνεδριάσει πολύ γρήγορα για να αποφανθεί σχετικά, με τη Μαρσέιγ να απειλείται με αυστηρές κυρώσεις καθώς βρίσκεται ήδη υπό αναστολή μετά την απόφαση της 8ης Ιουνίου, όταν η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA επέβαλε αγώνα κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 40.000 ευρώ για «πυροτεχνήματα και μεταφορά ενός προκλητικού μηνύματος προσβλητικού χαρακτήρα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ