aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLIGUE 1Σόκαρε στο 95' τη Ρεν η Κλερμόν, πάρτι της Τουλούζ στην έδρα της Οσέρ!

Σόκαρε στο 95′ τη Ρεν η Κλερμόν, πάρτι της Τουλούζ στην έδρα της Οσέρ!

Σημαντικό στραβοπάτημα για τη Ρεν!

Η ομάδα του Μπρουνό Ζενεσιό ηττήθηκε με σκορ 2-1 από την Κλερμόν, με τη θέση της στην τετράδα πλέον να απειλείται. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 31′ με τον Κεΐ, ωστόσο η Ρεν έβγαλε αντίδραση και ισοφάρισε με τον Καλιμουεντό στο 71′. Από εκεί και πέρα όλα πήγαν στραβά όμως, καθώς οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 9 παίκτες λόγω αποβολών των Ομαρί και Μπουριγκό, δεχόμενοι τελικά γκολ στο 90+5′ με τον Γκαστιέν!

Στραβοπάτημα έκανε και η Λιόν, που έμεινε στο 0-0 με τη Ναντ, αγνοώντας για δεύτερο σερί ματς τη νίκη με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από την οκτάδα. Και οι δύο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες τους να προηγηθούν στο σκορ, με τη Ναντ, που συνεχίζει να βρίσκεται απειλητικά κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού, να κυριαρχεί στο πρώτο ημίχρονο και τη Λιόν να κυριαρχεί στο δεύτερο. Τελικά, το ματς έληξε χωρίς σκορ, με την ομάδα του Μπλαν να μένει όγδοη και μακριά από την οκτάδα.

Σπουδαίο διπλό έκανε η Τουλόυζ, που διέλυσε με 5-0 την Οσέρ βυθίζοντάς την κι άλλο στη βαθμολογία. Ο Σαϊμπί άνοιξε από πολύ νωρίς το σκορ για τους φιλοξενούμενους, με τον Ρουό στο 33′ να κάνει το 2-0. Ο Φαν Ντεν Μπόμεν στο 41′ τριπλασίασε το προβάδισμα της Τουλούζ, με τους Αμπουκλάλ στο 75′ και Νταλινγκά στο 88′ να δίνουν διαστάσεις θριάμβους στη νίκη της.

Στα άλλα ματς, «γκέλα» έκανε και η Λιλ, που έμεινε στο 0-0 με μία από τις ουραγούς Μπρεστ, με αποτέλεσμα να μείνει έβδομη και να χάσει έδαφος στη μάχη για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και είχαν τις ευκαιρίες για να πάρουν το ματς, όμως η Μπρεστ ήταν αυτή που έφτασε πιο κοντά στο γκολ έχοντας δοκάρι με τον Στιβ Μουνιέ.

Η Ρεμς, τέλος, έκανε πολύ σημαντικό «διπλό» στην έδρα της Αζαξιό με σκορ 1-0, εδραιώνοντας την παρουσία της στο πάνω μισό του βαθμολογικού πίνακα. Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα από πολύ νωρίς με τον Μαρσάλ Μουνετσί στο 3ο λεπτό, και παρόλο που απειλήθηκαν από την Αζαξιό που είχε και δοκάρι, τελικά έφυγαν με τη νίκη, που άφησε τη γηπεδούχο με 15 βαθμούς πολύ κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:
Τετάρτη 11 Ιανουαρίου
Νάντ-Λιόν 0-0
Μπρεστ-Λιλ 0-0
Κλερμόν-Ρεν 2-1
(31′ Κεΐ, 90+5′ Γκαστιέν – 74′ Καλιμουεντό)
Οσέρ-Τουλούζ 0-5
(4′ Σαϊμπί, 33′ Ρουό, 41′ Φαν Ντεν Μπόμεν, 75′ Αμπουκλάλ, 88′ Νταλινγκά)
Αζαξιό-Ρεμς 0-1
(5′ Μουνετσί)
Παρί Σεν Ζερμέν-Ανζέ (22:00)
Τρουά-Μαρσέιγ
Λοριάν-Μονακό
Νις-Μονπελιέ
Στρσβούργο-Λανς

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ