aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLIGUE 1Σε δίκη ο Νεϊμάρ για απάτη, κινδυνεύει με πενταετή φυλάκιση

Σε δίκη ο Νεϊμάρ για απάτη, κινδυνεύει με πενταετή φυλάκιση

Πέντε χρόνια από τότε που ο Νεϊμάρ έβαλε τέλος στην καριέρα του στην Μπαρτσελόνα, ο Βραζιλιάνος επιθετικός θα δικαστεί στην Ισπανία για να διαπιστωθεί εάν αυτός και άλλοι διέπραξαν απάτη όταν εντάχθηκε στην καταλανική ομάδα από τη Σάντος το 2013.

Σε μια δίκη που ξεκινά τη Δευτέρα στη Βαρκελώνη, ο Νεϊμάρ, ο πατέρας του και οι πρώην ηγεσίες τόσο της Μπαρτσελόνα όσο και της βραζιλιάνικης ομάδας Σάντος αντιμετωπίζουν κατηγορίες για απάτη και αθέμιτο ανταγωνισμό. Κατηγορούνται συγκεκριμένα ότι απέκρυψαν το πραγματικό κόστος της μεταγραφής του με στόχο να μην πληρώσουν χρήματα που η DIS, μια ιδιωτική βραζιλιάνικη εταιρεία, λέει ότι της οφείλονται ως νόμιμοι κάτοχοι του 40% των δικαιωμάτων του Βραζιλιάνου.

Η DIS ζητά για τον Νεϊμάρ, τον πατέρα του, που ονομάζεται επίσης Νεϊμάρ και ο οποίος ενεργεί ως ατζέντης του, και τα πρώην στελέχη της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροζέλ και Ζοζέπ Μπαρτομέου, φυλάκιση πέντε ετών. Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε αδικοπραγία.

Οι δικηγόροι των εναγόντων υποστηρίζουν ότι η DIS έλαβε το οφειλόμενο ποσοστό της μόνο από τα 17 εκατομμύρια ευρώ που ανακοίνωσαν αρχικά η Μπαρτσελόνα και η Σάντος ως το κόστος μεταγραφής του Νεϊμάρ, ενώ το πραγματικό κόστος ήταν περίπου 82 εκατομμύρια ευρώ. Η DIS και οι ισπανικοί εισαγγελείς καταγγέλουν μάλιστα τη διοίκηση της Μπαρτσελόνα ότι κατέβαλε επιπλέον 40 εκατομμύρια ευρώ απευθείας στον Νεϊμάρ και την οικογένειά του, από τα οποία η DIS δεν έλαβε τίποτα, για να εξασφαλίσει τη μετακίνησή του στο Καμπ Νόου.

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, με το Μουντιάλ να ξεκινά στις 21 Νοεμβρίου στο Κατάρ. Ο Νεϊμάρ θα είναι υποχρεωμένος να παρευρεθεί εκτός εάν ο δικαστής του δώσει την άδεια να χάσει κάποια συνεδρία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ