aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLIGUE 1Ο νέος προπονητής της Λιλ: Ήταν δύο χρόνια άνεργος, υποβίβασε την τελευταία του ομάδα!

Ο νέος προπονητής της Λιλ: Ήταν δύο χρόνια άνεργος, υποβίβασε την τελευταία του ομάδα!

Σε μια επιλογή που γεννά ερωτηματικά προχώρησε ο πρόεδρος της Λιλ, Ολιβιέ Λετάνγκ, που απέστρεψε το βλέμμα από άλλους έμπειρους και μη προπονητές και διάλεξε για αντικαταστάτη του Κριστόφ Γκαλτιέ τον… Ζοσελίν Γκουρβενέκ!

Ο 49χρονος Γκουρβενέκ έχει προπονήσει τη μικρούλα Λα Ρος Βεντέ, αλλά και τη Γκινγκάμπ (σε δύο θητείες) και τη Μπορντώ. Με τη Γκινγκάμπ κέρδισε την άνοδο στη Ligue 1 και έπειτα το Κύπελλο Γαλλίας, όμως στη δεύτερη του θητεία, τη σεζόν 2018/19, δεν κατάφερε να την κρατήσει στη μεγάλη κατηγορία.

Τα τελευταία δύο χρόνια, ο Γκουρβενέκ έμεινε εκτός πάγκων, έχοντας θέση συμβούλου στο τηλεοπτικό Canal +.

Η επιστροφή του στη δράση και δη στη Λιλ, που θεωρητικά βάζει και φέτος πολύ ψηλά τον πήχη, προκαλεί ερωτηματικά, ιδίως εφόσον το επικρατέστερο όνομα στα ρεπορτάζ μέχρι πρότινος ήταν αυτό του πολύπειρου Κλαούντιο Ρανιέρι.

Στην άχρηστη πληροφορία της ημέρας, ως προπονητής της Γκινγκάμπ, ο Γκουρβενέκ είχε βρεθεί αντιμέτωπος με τον ΠΑΟΚ το 2014 στο Europa League και, στο παρασκήνιο των αναμετρήσεων, δήλωσε σε ελληνικό ραδιόφωνο ότι είναι φανατικός οπαδός του Δικεφάλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ