aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLIGUE 1O Μπαπέ... αλλιώς: «Οι άνθρωποι είναι σημαντικότεροι από τα χρήματα»

O Μπαπέ… αλλιώς: «Οι άνθρωποι είναι σημαντικότεροι από τα χρήματα»

Οι ανθρώπινοι δεσμοί και η εμπειρία ζωής μετρούν περισσότερο από τα χρήματα, υποστηρίζει ο Κιλιάν Μπαπέ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο εβδομαδιαίο «Paris Match», που κυκλοφορεί σήμερα (16/12).

«Οι ανθρώπινοι δεσμοί είναι πολύ πιο συναρπαστικοί από τα χρήματα», τονίζει ο Γάλλος επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν και προσθέτει: «Ακόμη και από λιγότερο καλές συναντήσεις με ανθρώπους, πήρα χρήσιμα μαθήματα. Η εμπειρία ζωής, μετρά περισσότερο από το να βγάλεις χρήματα, ακόμη κι εάν αυτό είναι σημαντικό, γιατί έχουμε οικογένειες να φροντίσουμε. Διψάω πάνω από όλα για ανακαλύψεις, ταξίδια, συναντήσεις με παίκτες και διαφορετικές κουλτούρες.

Ο 23χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής του 2018, δεν κάνει κάποια ανφορά στο «σίριαλ» με την μεταγραφή του στην Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ για τον πλούτο και την φήμη που απέκτησε νωρίς στην ζωή του, σχολιάζει: «Ηταν λίγο δύσκολο στην αρχή. Αυτή η αίσθηση του να θεωρείσαι κόσμημα. Ευτυχώς, οι γονείς μου δεν μου μιλούσαν γι΄ αυτά. Δεν μιλάμε για ποσά στην οικογένεια μας. Και καλά έκαναν. Γιατί, πώς να μεγαλώσεις ένα 14χρονο παιδί, λέγοντας του ότι αξίζει εκατομμύρια δολάρια; Χάρη σε αυτό, έχω μια ήρεμη σχέση με τα χρήματα. Ξέρω ότι είναι σημαντικά, χαίρομαι που τα έχω, αλλά δεν είναι αυτό που με οδηγεί κάθε δευτερόλεπτο της ημέρας».

Ο Μπαπέ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο «στενό περιβάλλον» του που μπορεί, «εάν χρειασθεί, να τον διατηρήσει ταπεινό και συνεχίζει: «Ποτέ δεν υποτιμώ κανέναν. Μπορείς να μου πεις ο,τιδήποτε. Ο προπονητής μου, ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, το γνωρίζει καλά αυτό. Εκτιμώ την ειλικρίνεια. Εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο σε όλους, όχι μόνο σε εμένα».

Σε αμιγώς αθλητικό επίπεδο, ο νεαρός άσος δεν πιστεύει ότι οι πολλοί ποδοσφαιρικοί «αστέρες» που διαθέτει η Παρί Σεν Ζερμέν, βλάπτουν τη συνοχή της ομάδας. «Το αποτέλεσμα είναι ότι κατακτούμε τίτλους! Φυσικά, πρέπει να δεχθείς να κάνεις παραχωρήσεις, όταν δεν είσαι το μόνο αστέρι, αλλά δεν καταλαβαίνω πόσο κακό θα ήταν αυτό. Το αντίθετο συμβαίνει».

Με την κατάκτηση του Μουντιάλ, το 2018, ο Μπαπέ πιστεύει ότι πέτυχε το «μεγαλύτερο όνειρό του»: «Και να το ζήσω για δεύτερη φορά, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα ήταν κάτι παραπάνω από ωραίο. Θα ήταν εξαιρετικό»!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ