aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLIGUE 1Μέσι: «Δεν με απασχολεί να είμαι ο κορυφαίος, ούτε να με χαρακτηρίζουν πρότυπο»

Μέσι: «Δεν με απασχολεί να είμαι ο κορυφαίος, ούτε να με χαρακτηρίζουν πρότυπο»

Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου και για το 2021 αποκαλύφθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο France Football μετά και την κατάκτηση της πολύτιμης διάκρισης για το έτος που αποχωρεί σε λίγες μέρες.

Στη συνέντευξη αυτή, θα μπορούσε να πει κανείς πως έδειξε την τεράστια διαφορά του με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αφού, τόνισε πως ουδέποτε σκέφτηκε ή έβαλε στόχο να γίνει ο καλύτερος όλων.

«Δεν σκέφτομαι ότι είμαι ο κορυφαίος στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ούτε το επιδιώκω. Και μόνο που απλά θεωρούμαι ανάμεσα στους κορυφαίους, μου αρκεί. Είναι κάτι που δεν το φανταζόμουν ποτέ και δεν με απασχολεί να είμαι ο κορυφαίος. Δεν το ήθελα. Δεν αλλάζει κάτι στη δουλειά μου.

Δεν σκέφτομαι πως είμαι πρότυπο ούτε ότι είμαι ένας άνθρωπος που αξίζει να δίνει συμβουλές. Απλά πάλεψα για τα όνειρά μου. Έβαζα στόχο να βελτιώνομαι και κάθε χρόνο να γίνομαι καλύτερος, να πετυχαίνω νέους στόχους. Έπαιξε ρόλο και η τύχη. Ο Θεός αποφάσισε για όσα μου ήρθαν…» είπε.

Ανάμεσα στα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια της κουβέντας που έκανε με τους ανθρώπους του France Football ήταν για τις συγκρίσεις με τον τεράστιο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, λέγοντας: «Δεν θα έβαζα ποτέ τον εαυτό μου στη διαδικασία έστω και να σκεφτεί τη σύγκριση αυτή. Ορισμένες φορές με ενοχλούσε όλο αυτό στο παρελθόν και η κριτική που ασκούσε ο Τύπος. Πολλές φορές με εκνευρίζουν πράγματα που γράφονται, αλλά τα αφήνω στ’ αποδυτήρια».

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον Κριστιάνο Ρονάλντο, σχολιάζοντας ότι: «Πάντοτε ήθελα απλά να ξεπερνάω τον εαυτό μου κι όχι τους άλλους. Με τον Κριστιάνο είχαμε ανταγωνισμό όσο βρισκόμασταν στην ίδια Λίγκα και αυτό μας έκανε και τους δυο πολύ καλύτερους ανά τα χρόνια. Δεν με νοιάζει να γίνω καλύτερος από κάποιον, με νοιάζει να γίνομαι καλύτερος για εμένα».

Επί προσωπικού, ο Λιονέλ Μέσι είχε ν’ αναφέρει πως: «Είμαι χαρούμενος με όσα έχουν έρθει στη ζωή μου, αν και μερικές φορές θα ευχόμουν να μπορούσα να περάσω λίγο πιο απαρατήρητος και να απολάμβανα λίγο παραπάνω την οικογένειά μου δίχως να με αναγνωρίζει ο κόσμος. Δεν παραπονιέμαι βέβαια γιατί είναι πάντοτε όμορφο να βλέπεις τον κόσμο να χαμογελάει, να σου μιλάει με καλά λόγια και να θέλει μια φωτογραφία μαζί σου. Το συνήθισα πλέον».

Για την ιστορία με το ορμονικό πρόβλημα που είχε από παιδί και το θέμα με το ύψος του, έδειξε πως ουδέποτε αποτέλεσε εμπόδιο ή του δημιούργησε αρνητικές σκέψεις: «Δεν με σόκαρε το πρόβλημα όταν το έμαθα. Ίσως γιατί ήμουν μικρός και δεν καταλάβαινα τι γινόταν. Απλά θυμάμαι ότι έπρεπε να κάνω ενέσεις κάθε μέρα. Μια μέρα στο ένα πόδι, μια μέρα στο άλλο. Δεν με πονούσε καθόλου όμως. Συνέχιζα τη ζωή μου κανονικά. Έκανα όλα όσα ήθελα, δεν με επηρέασε κάπου αρνητικά. Η θεραπεία έγινε κομμάτι της ζωής μου τότε. Η Νιούελς, βέβαια, δεν μας έδωσε τα λεφτά που είχε υποσχεθεί και τότε εμφανίστηκε η Μπαρτσελόνα και η μετακίνηση στην Βαρκελώνη…».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ