aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLIGUE 1Με... καρδιά πρωταθλήτριας λύγισε τη Μαρσέιγ η Λιλ

Με… καρδιά πρωταθλήτριας λύγισε τη Μαρσέιγ η Λιλ

Η Λιλ επιβεβαίωσε με τον πλέον πειστικό τρόπο πως έχει αφήσει πίσω της μια και καλή το κάκιστο ξεκίνημα της σεζόν! Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Τζόναθαν Ντέιβιντ, οι «λιλουά» επικράτησαν 2-0 της Μαρσέιγ στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Ligue 1 και συνέχισαν την αναρρίχηση στον βαθμολογικό πίνακα.

Οι πρωταθλητές Γαλλίας άνοιξαν το σκορ στο 28λεπτό με κοντινή προβολή του 21χρονου Καναδού επιθετικού, έπειτα από ωραία ομαδική ανάπτυξη. Το έργο των Μασσαλών – οι οποίοι έπαιζαν χωρίς τον τραυματία Παγιέ – έγινε ακόμα πιο δύσκολο στο 77ο λεπτό με τον Ουντέρ να παίρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων από το σημείο του πέναλτι, φτάνοντας έτσι τις τρεις διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια που διεξήχθησαν στις 16:00, η Μονακό έδωσε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις της, επικρατώντας 3-0 της Μπορντό στο Πριγκιπάτο. Το σκορ για τους Μονεγάσκους άνοιξε ο Τσουαμενί στο 35ο λεπτό, με τον Γκολόβιν να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 2-0 στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μπεν Γεντέρ στο 68ο λεπτό από τα… έντεκα βήματα, διευρύνοντας έτσι το αήττητο σερί της Μονακό στις 4 αγωνιστικές (3 νίκες).

Την επιστροφή στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις πέτυχε η Ναντ, με τα «καναρίνια» να επικρατούν 2-0 της Τρουά. Η έκβαση της αναμέτρησης κρίθηκε μέσα σε ένα δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου και στα τέρματα των Γκιρότο και Μπλας (πεν.) στο 58ο και 69ο λεπτό.

Η Ανζέ μπορεί να… φλέρταρε με την γκέλα κόντρα στη 18η της βαθμολογίας Μετς, ωστόσο το γκολ του Μπαοκέν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων χάρισε ένα τεράστιο τρίποντο στην ομάδα του Μπατίκλ (3-2) με μια τεράστια ανατροπή. Και να σκεφτεί κανείς πως οι γηπεδούχοι είχαν μείνει πίσω στο σκορ δις (!) στο 10′ και το 58′.

Τέλος, Λοριάν και Κλερμόν έμειναν στο 1-1 στο «Stade du Moustoir», αποτέλεσμα με το οποίο οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανεβούν στην τρίτη θέση της Ligue 1 και να πιάσουν τις Νις και Ανζέ στους 16 πόντους.

Τα αποτελέσματα:

Ρεν-Παρί Σεν Ζερμέν 2-0
(45’ Λαμπόρντ, 46’ Τετ)

Ανζέ-Μετς 3-2
(53′ Τσο, 65′ Μανγκανί, 90+3′ Μπαοκέν-10′ Μπρον, 58′ Μπουλαγιά)

Λοριάν-Κλερμόν 1-1
(54′ Λαπόρτ-15′ Μπαγιό)

Μονακό-Μπορντό 3-0
(35′ Τσουαμενί, 53′ Γκολόβιν, 64′ Μπεν Γεντέρ)

Ναντ-Τρουά 2-0
(58′ Ζιρότο, 69′ Μπλας)

Λιλ-Μαρσέιγ 2-0
(28′, 90+5′ Ντέιβιντ)

Σεντ Ετιέν-Λιόν (22:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ