aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLIGUE 1Ανατροπή... πρωταθλήτριας με σούπερ Ντι Μαρία η Παρί!

Ανατροπή… πρωταθλήτριας με σούπερ Ντι Μαρία η Παρί!

Φόρτσαρε, το γύρισε και έστειλε για τα… καλά μήνυμα τίτλου η Παρί Σεν Ζερμέν! Η ομάδα του Μαουρίτσο Ποτσετίνο πραγματοποίησε σπουδαία ανατροπή υποδεχόμενη τη Λιλ για στην αυλαία της 12ης αγωνιστικής της Ligue 1, έχοντας σε τρομερή μέρα τον Ντι Μαρία με γκολ και ασίστ.

Μάλιστα, ο Αργεντινός εξτρέμ πέτυχε το νικητήριο τέρμα στο 88′, επιτρέποντας στην ομάδα του να πάρει εκδίκηση τόσο για το χαμένο περσινό πρωτάθλημα, όσο και το φετινό γαλλικό Σούπερ Καπ, το οποίο κατέληξε επίσης στους «Λιλουά».
Χωρίς τους Εμπαπέ, Βεράτι, Παρέδες, Χακίμι και Σέρχιο Ράμος αγωνίστηκαν οι Παριζιάνοι, με τον αμφίβολο λόγω -λόγω μυϊκού τραυματισμού- Λιονέλ Μέσι να ξεκινά, αλλά να μην μπορεί να ολοκληρώσει το ματς και να γίνεται αλλαγή στο ημίχρονο. Στη θέση του πέρασε ο Μάουρο Ικάρντι, στην πρώτη του συμμετοχή μετά το σίριαλ χωρισμού του με τη Γουάντα Νάρα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Λιλ ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, με τον Ντέιβιντ -ύστερα από την ωραία ατομική ενέργεια και ασίστ του Γκιλμάζ- να της δίνει προβάδισμα (0-1) με μονοκόμματο πλασέ από το ύψος του πέναλτι στο 31′.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμούς στο δεύτερο μέρος, δημιουργώντας πληθώρα ευκαιριών. Εντέλει, κατάφεραν αρχικά να φέρουν το ματς στα ίσα στο 74′, με τον Μαρκίνιος να μετατρέπει σε γκολ την υπέροχη σκαφτή σέντρα του Ντι Μαρία και τον δεύτερο να διαμορφώνει το 2-1 στο 88′, με ωραίο πλασέ ύστερα από το 1-2 με τον Νεϊμάρ.

Μόνη πρώτη και στο +10 -αλλά και με αγώνα περισσότερο- από τη Λανς η Παρί (31β.), με τη Λιλ να μένει για 3η σερί αγωνιστική χωρίς νίκη, ούσα στην 11η θέση με 15 βαθμούς.


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ