aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΒόμβα: Ένα βήμα πριν τη φυλακή ο Νεϊμάρ!

Βόμβα: Ένα βήμα πριν τη φυλακή ο Νεϊμάρ!

Ακόμα ένας ποδοσφαιριστής της Μπαρσελόνα, μετά τον Λιονέλ Μέσι, που είναι ένα βήμα από τη… φυλακή.

Ο δημόσιος κατήγορος, ο οποίος έχει αναλάβει να ερευνήσει την πολύκροτη υπόθεση της μετακίνησης του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ στους Καταλανούς, το 2013, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι για τις παρατυπίες – παρανομίες που έχουν γίνει στη συγκεκριμένη μεταγραφή είχε γνώση και ο ίδιος ο Νεϊμάρ.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο προτείνει την ποινή της διετούς φυλάκισης για τον παίκτη, ενώ αντιμέτωπος με πενταετή κάθειρξη είναι ο πρώην πρόεδρος των «μπλαουγκράνα» Σάντρο Ροσέλ, ο οποίος ήταν διοικητικός ηγέτης του συλλόγου όταν πραγματοποιήθηκε η μεταγραφή.

Αντίθετα, ζητείται να μπουν στο αρχείο οι κατηγορίες εναντίον του τωρινού προέδρου, Ζοζέπ Μαρία Μπαρτομέου, ο οποίος την περίοδο της πολύκροτης μεταγραφής λειτουργούσε ως σύμβουλος του Ροσέλ. Στα αιτήματα του δημόσιου κατηγόρου είναι, επίσης, και η καταβολή ποσού 8.4 εκατομμυρίων ευρώ από τη Μπαρσελόνα ως πρόστιμο.

Η υπόθεση είχε ανοίξει ξανά τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν αποδείχθηκε ότι υπήρχε συμβόλαιο από το 2011, σύμφωνα με το οποίο δεσμευόταν να καταβάλει στη Σάντος ποσό 40 εκατομμυρίων ευρώ για να εξασφαλίσει την απόκτησή του, η οποία πραγματοποιήθηκε δύο χρόνια αργότερα, κάτι το οποίο παραβίαζε επίσης και τους σχετικούς κανονισμούς της FIFA.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ