aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΒιγιαρεάλ - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-2: Ισοπαλία για... γερά νεύρα, στο -16 από την κορυφή οι...

Βιγιαρεάλ – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-2: Ισοπαλία για… γερά νεύρα, στο -16 από την κορυφή οι πρωταθλητές! (vid)

Η Ατλέτικο δεν ήταν καλύτερη από τη Βιγιαρεάλ, προηγήθηκε, δέχθηκε ανατροπή και τελικά έσωσε τον βαθμό στο δεύτερο μέρος (2-2), μένοντας, όμως, στο -16 από την πρωτοπόρο Ρεάλ!

Ματσάρα στο «Λα Κεράμικα», κανείς, όμως, δεν είναι ευτυχισμένος στο τέλος της βραδιάς. Η Βιγιαρεάλ ήταν κυριαρχική, πανηγύρισε ανατροπή, είχε χαμένο πέναλτι και ακυρωθέν γκολ αλλά δεν νίκησε, η Ατλέτικο Μαδρίτης έμεινε όρθια χωρίς να είναι καλύτερη, αλλά έχασε κι άλλο έδαφος στην κούρσα της υπεράσπισης του τίτλου και το τελικό 2-2 άφησε και τις δύο ανικανοποίητες.

Το πρώτο 25λεπτο ήταν γεμάτο από κομβικές φάσεις και για… ορεκτικό, μια υποψηφιότητα για το γκολ της χρονιάς στη La Liga. Ο σούπερ φορμαρισμένος Άνχελ Κορέα, μετά τα δύο γκολ στη νίκη με 2-0 επί της Ράγιο Βαγιεκάνο, σκόραρε από τη σέντρα (!) μόλις στο 10ο λεπτό, πιάνοντας ένα εμπνευσμένο σουτ από τα 49 μέτρα που αιφνιδίασε πλήρως τον εκτεθειμένο Ρούγι κι έγραψε το 0-1. Το Κίτρινο Υποβρύχιο συνέχισε την παράδοσή του να αδικεί τον εαυτό του κόντρα στα μεγαθήρια τη φετινή σεζόν, έχασε πέναλτι και είχε ακυρωθέν γκολ μέσα σε ένα δίλεπτο από Ζεράρ Μορένο και Ντάνι Παρέχο αντίστοιχα (23’-25’), αλλά στο 29’ λυτρώθηκε με τον Πάου Τόρες να φέρνει το ματς στα ίσα.

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι ήταν ξεκάθαρα ανώτερη στο α’ μέρος και με τη φόρα που είχε πάρει, δικαιώθηκε μετά την ανάπαυλα. Στο 50’, ο Ζεράρ Μορένο σέρβιρε στον Αλμπέρτο Μορένο το 2-1, το οποίο σφράγισε την ανατροπή των γηπεδούχων. Ωστόσο, οι Ροχιμπλάνκος του Τσόλο Σιμεόνε δεν «πεθαίνουν» ποτέ εύκολα και στο 67’ αποκατέστησαν την ισορροπία, χάρη σε γκολ του Κοντογκμπιά. Ο αμυντικός χαφ από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία άφησε και την ομάδα του με 10 παίκτες στο 90+2’ λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας, γεγονός που πάντως δεν επηρέασε το τελικό 2-2. Στους 33 βαθμούς η Ατλέτικο και το -16 από τη Ρεάλ με ματς λιγότερο, χαμένη ευκαιρία και για τη Βιγιαρεάλ να πλησιάσει σε απόσταση βολής από την τετράδα (8η, 29 β.).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ