Η Τζιρόνα ήθελε πάση θυσία τη νίκη κόντρα στη Σοσιεδάδ για να κάνει αποφασιστικό βήμα παραμονής. Ωστόσο, οι Καταλανοί έμειναν στο 1-1 με τους Βάσκους, ένα αποτέλεσμα που δεν τους…χαλάει μιας και ανέβηκαν στους 40 βαθμούς και βγήκαν από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Μόλις στο 4ο λεπτό η Τζιρόνα είχε δοκάρι με τον Τσιγκάνκοφ, ενώ στο 13’ η Σοσιεδάδ απάντησε στις μεγάλες ευκαιρίες με τον Μπαρενετσέα.
Στο 20’ οι γηπεδούχοι είδαν το σουτ του Αρνάου να μην βρίσκει στόχο για χιλιοστά και τελικά εκείνοι που βρήκαν πρώτοι γκολ ήταν οι Βάσκοι, μιας και στο 28ο λεπτό ο Μαρτίν με κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ του Μπαρενετσέα, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γκαζανίγκα για το 1-0.
Η απάντηση της Τζιρόνα ήρθε στο 66ο λεπτό, όταν ο Αρνάου έκανε την σέντρα από τα δεξιά, με τον Στουάνι να φτάνει πρώτος στην μπάλα και να πλασάρει από κοντά τον Ρεμίρο για το 1-1.
Στο 79’ ο Ουναΐ έχασε τεράστια ευκαιρία για να φέρει τούμπα το ματς, ενώ δύο λεπτά αργότερα το σουτ του Ετσεβερί από καλή θέση πέρασε μόλις άουτ.














