aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΤσάβι: «Περήφανος για τους παίκτες μας, κολασμένος επαγγελματίας ο Ντε Γιονγκ»

Τσάβι: «Περήφανος για τους παίκτες μας, κολασμένος επαγγελματίας ο Ντε Γιονγκ»

Η Μπαρτσελόνα σκαρφάλωσε δύο θέσεις στη βαθμολογία της La Liga, ύστερα από τη νίκη της 1-0 επί της Μαγιόρκα στις Βαλεαρίδες Νήσους για τη 19η αγωνιστική, την τελευταία του 1ου γύρου.

Οι μπλαουγκράνα έπαιξαν με μόλις 11 παίκτες της πρώτης ομάδας στην αποστολή και αρκετούς από την Μπαρτσελόνα Β λόγω των 17 απουσιών λόγω κορωνοϊού και προβλημάτων τραυματισμού.

«Η ομάδα έχει κάνει μια εξαιρετική προσπάθεια. Ήρθαμε έχοντας 17 απουσίες και γι’ αυτό ζήτησα να διακοπεί ο αγώνας. Είναι τρεις χρυσοί βαθμοί, ζωτικής σημασίας για εμάς.

Απέχουμε ένα βαθμό από το Champions League. Είναι μια φανταστική μέρα, είναι μια νίκη από αυτές που σε κάνουν να είσαι πολύ περήφανος», είπε αρχικά ο Τσάβι.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στις απουσίες είπε: «Είναι μια απίστευτη νίκη για εμάς. Είχαμε 17 παίκτες εκτός και αυτό σημαίνει πολλά. Κάθε αγώνας είναι ένας πόλεμος. Είναι μια ιστορική νίκη λόγω των 17 απουσιών», πρόσθεσε ο Τσάβι, ο οποίος θέλησε να τονίσει ότι «ο πρώτος γύρος τελείωσε και η νίκη στη Μαγιόρκα αξίζει μια αυτοκρατορία για εμάς».

Τέλος, αποθέωσε τους Λουκ ντε Γιονγκ και Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν. «Ο Λουκ είναι παράδειγμα επαγγελματία. Γίνεται λόγος ότι μπορεί να φύγει, αλλά δουλεύει σκληρά και θυσιάζεται για την ομάδα. Είναι ένας κολασμένος επαγγελματίας. Είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτόν αλλά και για τον Τερ Στέγκεν. Ο Μαρκ είναι υπέροχος τερματοφύλακας, δεν ανακαλύπτω τίποτα. Τον χρειαζόμουν και μας έσωσε σήμερα (σ.σ.: χθες)», δήλωσε ο Τσάβι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ