aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGA«Τσαλάκωσε» τη Ράγιο η Θέλτα, σώθηκε με... buzzer beater η Έλτσε

«Τσαλάκωσε» τη Ράγιο η Θέλτα, σώθηκε με… buzzer beater η Έλτσε

Ελπίζει ακόμα για Ευρώπη η Θέλτα. Η ομάδα του Βίγο «καθάρισε» 3-0 τη Ράγιο Βαγεκάνο και ανέβηκε στην 11η θέση, μειώνοντας την απόσταση της από την εξάδα στους έξι βαθμούς 13 αγωνιστικές πριν το τέλος.

Ισοπαλία με buzzer beater για την ουραγό Έλτσε (1-1) κόντρα στην Βαγιαδολίδ που προηγήθηκε στο 4′ και έμεινε με εννέα ποδοσφαιριστές λίγο πριν τη λήξη εξαιτίας των αποβολών του Μέθα και του Χονγκλά. Ξανά γκολ ο Λαρίν για τους «μωβ».

Στο Έλτσε η ομώνυμη ομάδα υπέστη σοκ μόλις στο 4′, με το τρομερό γκολ του Λάριν έπειτα από την ασίστ του Ολάθα με το οποίο η Βαγιαδολίδ προηγήθηκε. Στην επανάληψη ο ρυθμός ανέβηκε και η Έλτσε προσπάθησε να αντιδράσει. Στο 68′ ο Μορέντε απείλησε τον Ασένχο με μακρινό σουτ, με τον Ισπανό τερματοφύλακα να αποκρούει, ενώ στην επαναφορά ο Λούκας Μπογέ, αστόχησε από πλεονεκτική θέση.
Δύο λεπτά αργότερα, ο Ασένχο αρνήθηκε ξανά το γκολ, αποκρούοντας με εντυπωσιακό τρόπο την κεφαλιά του Ρόκο. Οι γηπεδούχοι διατήρησαν τα ηνία, με τον Γκούτι να βρίσκεται μόνος έξω από την περιοχή όπως το σουτ που εξαπέλυσε σταμάτησε και πάλι στον Ασένχο. Η λύτρωση για την Έλτσε ήρθε στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, με το σουτ του Μορέντε που έφερε το ματς στα ίσα για την 7η φετινή ισοπαλία της ομάδας του στη La Liga.

Στο Βίγκο η Θέλτα απείλησε τη Ράγιο μόλις στο δεύτερο λεπτό, με τον Άσπας να σουτάρει από την άκρη της περιοχής και την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Οι Μαδριλένοι «ισοφάρισαν» τις ευκαιρίες με το μακρινό φάουλ του Λεζόν που πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Βιγιάρ στο 11′. Στο δεύτερο μέρος η Θέλτα μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και κατάφερε να προηγηθεί στο 51′ με τον Ιάγο Άσπας να εκμεταλλεύεται την ασίστ του Γκαλάν για το 1-0. Μάλιστα οι γηπεδούχοι έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα μετά το σουτ του Πέρεθ που κόντραρε στο Σις ο οποίος άθελα του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-0.

Λίγο πριν τη λήξη, ο Ιάγο Άσπας με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Θέλτα διαμορφώνοντας το τελικό 3-0. Παρέμεινε έβδομη με 35 βαθμούς η Ράγιο Βαγεκάνο, ανέβηκε στην 11η θέση και… τρέχει να προλάβει το «τρένο» της Ευρώπης η Θέλτα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ