aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΤο «στρώμα» της Μπαρσελόνα ξεφούσκωσε

Το «στρώμα» της Μπαρσελόνα ξεφούσκωσε

Αριθμητικά, η Μπαρσελόνα έχει ακόμη προβάδισμα. Τρεις βαθμούς έναντι της Ατλέτικο Μαδρίτης, τέσσερις έναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, που στην ουσία είναι και τέσσερις και πέντε αντίστοιχα, μια και έχει κερδισμένες τις μεταξύ τους μονομαχίες, που είναι αυτό που μετράει στην Πριμέρα Ντιβισιόν σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Απομένουν έξι αγωνιστικές. Ωστόσο, έχει χάσει οχτώ από τους τελευταίους εννιά βαθμούς που έχει διεκδικήσει. Το «στρώμα» των δέκα βαθμών που είχε «ξεφούσκωσε» και το επίπεδο συναγερμού αυξήθηκε εν όψει της αναμέτρησης με την Ατλέτικο Μαδρίτης την Τετάρτη, για το Τσάμπιονς Λιγκ.

«Είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν. Πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι και να αντιδράσουμε», είπε ο Ζεράρ Πικέ και συνέχισε: «Τρέχαμε ένα σερί παιχνιδιών σχεδόν τέλεια», είπε αναφερόμενος στα 39 συνεχόμενα χωρίς ήττα, «αλλά τώρα είναι απαραίτητο να βελτιωθούμε».

«Αυτό που ενδιαφέρει εμένα είναι να δούμε σε ποιους τομείς μπορούμε να τα πάμε καλύτερα. Από μια τέτοια κατάσταση δεν βγαίνεις κλαίγοντας», ανέφερε από τη μεριά του ο Λουίς Ενρίκε. Η κυκλοφορία της μπάλας σίγουρα είναι ένας από τους τομείς. Η δημιουργία φάσεων είναι ένας άλλος.

Στο παιχνίδι της Μπάρσα είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι. Εχει βάλει πέντε γκολ στις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις της, τα τρία ήταν σε εξέλιξη στατικής φάσης. «Δεν έχουμε δικαιολογίες. Αυτή δεν είναι η στιγμή για να μας πάρει από κάτω ή να σκεφτούμε πως βρισκόμαστε σε δίνη», συμπλήρωσε και έκλεισε με μια πρόκληση:

«Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αποδείξουμε πως είμαστε η καλύτερη ομάδα στον κόσμο». Στο «Βιθέντε Καλδερόν» αρχίζει η προσπάθεια και στις τάξεις των «μπλαουγκράνα» ελπίζουν πως πρώτος θα σηκώσει το γάντι ο Λιονέλ Μέσι, που το τελευταίο διάστημα δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΦΥΛΙΔΗΣ

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ