aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΤην… έκανε στην Μπαρτσελόνα και πάει για την πρώτη κούπα η Ρεάλ (vid)

Την… έκανε στην Μπαρτσελόνα και πάει για την πρώτη κούπα η Ρεάλ (vid)

Τα έχει… εκατό η Ρεάλ! Οι Μαδριλένοι λύγισαν την Μπαρτσελόνα στην παράταση, επικρατώντας 3-2, πήρε την 100η νίκη τους στα «clasico» και εξασφάλισε το εισιτήριο για τον τελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας, όπου θα περιμένει μία εκ των Μπιλμπάο ή Ατλέτικο Μαδρίτης για την πρώτη κούπα της χρονιάς.

Το ματς

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι έχοντας τον έλεγχο, την υπεροχή και τις καλύτερες στιγμές. Στο 25ο λεπτό της αναμέτρησης ο Βινίσιους με σουτ άνοιξε το σκορ για τη «βασίλισσα», με τους «μπλαουγκράνα» να ανεβάζουν ρυθμούς μετά το γκολ που δέχτηκαν εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως τους έδωσαν χώρο.

Ο Λουκ Ντε Γιόνγκ ήταν εκείνος που απειλούσε την εστία του Κουρτουά και μετουσίωσε μία από τις ευκαιρίες που δημιούργησε σε γκολ στο 42’, όταν μετά από γύρισμα του Ντεμπελέ, ο Μιλιτάο έδιωξε πάνω στον Ολλανδό, με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-1.

Η Μπαρτσελόνα μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος, με τους γηπεδούχους να πιέζουν πολύ την εστία του Κουρτουά, με τη μεγαλύτερη φάση να διαδραματίζεται στο 54’ όταν το σουτ του Ντεμπελέ πέρασε ξυστά από την εστία. Ωστόσο η Ρεάλ ήταν η τυχερή που βρήκε το γκολ στο 72ο λεπτό με τον killer Καρίμ Μπενζεμά στην πρώτη ουσιαστικά επίσκεψή της στην αντίπαλη περιοχή στο β’ ημίχρονο.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα κυλούσαν ισορροπημένα, με τις δυο ομάδες να πιέζουν εκατέρωθεν. Η Μπαρτσελόνα με στρωτό ποδόσφαιρο, η Ρεάλ Μαδρίτης κυρίως στις αντεπιθέσεις. Η «χρυσή» αλλαγή του Τσάβι, Ανσού Φάτι στο 82’ με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα, κάνοντας το 2-2, ύστερα από σέντρα του Ουσμάν Ντεμπελέ και έβαλε… φωτιά στο clasico λίγο πριν το τέλος, στέλνοντάς το στην παράταση.

Το ματς κυλούσε ισορροπημένα στα πρώτα λεπτά της παράτασης, με τον Βαλβέρδε στο 98’ να κάνει το 3-2, ύστερα από γύρισμα του Ροντρίγκο. Στην συνέχεια οι «μπλαουγκράνα» πίεζαν συνεχώς την εστία του Κουρτουά και να έχουν μια μεγάλη φάση στο 101’ όταν Μπουσκέτς και Ντεμπελέ σούταραν, αλλά ο Βέλγος κίπερ τα έβγαλε και τα δυο.

Η Μπαρτσελόνα είχε βγει όλη μπροστά, πίεζε για το γκολ που θα έστελνε το ματς στα πέναλτι και το άγγιξε με το ψαλιδάκι του Φάτι στο 121’ που δεν βρήκε για λίγο εστία από τη μικρή περιοχή, λυτρώνοντας ουσιαστικά τη Ρεάλ, η οποία έφυγε για τον τελικό και για την πρώτη κούπα της χρονιάς.


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ