aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROΤα πιο παράξενα γήπεδα ποδοσφαίρου (pics)

Τα πιο παράξενα γήπεδα ποδοσφαίρου (pics)

Υπάρχουν υπερσύγχρονα γήπεδα ανά τον κόσμο που είναι εντυπωσιακά, μεγάλα και πολλοί επισκέπτες και θεατές τα επισκέπτονται καθημερινά. Ωστόσο, υπάρχουν και γήπεδα που είναι χτισμένα σε περίεργα μέρη και κάνουν εντύπωση, είτε θετική, είτε αρνητική.

Σας παρουσιάζουμε δώδεκα γήπεδα που είναι χτισμένα σε παράξενες τοποθεσίες.

«Svangaskard Stadium» , Νησιά Φερόε

Βρίσκεται στο χωριό Toftir (832 κάτοικοι). Είναι χτισμένο δίπλα στον ωκεανό και πάντα υπάρχει ένας άνθρωπος σε μια βάρκα για να μαζεύει τις μπάλες από τη θάλασσα.

1svangaskardkids

«Estadi Comunal d’Andorra la Vella, Ανδόρα

Είναι χτισμένο ανάμεσα στα βουνά των Πυρηναίων στην πρωτεύουσα του μικρού κρατίδιου, της Ανδόρας. Το γήπεδο φιλοξενεί πολλά παιχνίδια και από τις δύο κατηγορίες της χώρας. Μπορεί να φιλοξενήσει 1.300 θεατές.

2andorra

«Floating Stadium», Σιγκαπούρη

Είναι το μεγαλύτερο πλωτό γήπεδο στον κόσμο. Οι χαμένες μπάλες στη θάλασσα είναι σύνηθες φαινόμενο.

marina-bay-floating-platform-stadium-singapore-03

«Hasteinsvollur», Ισλανδία

Παρόμοιο με το αυτό της Ανδόρας. Ένα απλό γήπεδο ποδοσφαίρου. Είναι χτισμένο, έχοντας ακριβώς δίπλα ένα «ενεργό» ηφαίστειο και ανά πάσα στιγμή μπορεί να αποβεί μοιραίο για τους παίκτες και τις ομάδες.

ibv600

«Gospin Dolac Stadion», Κροατία

Είναι στην πόλη Imotski, η γενέτειρα του άλλοτε Κροάτη ποδοσφαιριστή, Ζβόνιμιρ Μπόμπαν. Περίεργη αρχιτεκτονική, χτισμένο σε λόφο και δίπλα σε λίμνη. Χωρητικότητα 4.000 θεατές.

«Victoria Stadium», Γιβραλτάρ

Το στάδιο είναι χτισμένο δίπλα στο αεροδιάδρομο. Φιλοξενεί αγώνες ποδοσφαίρου, κρίκετ και μουσικά φεστιβάλ.  Αξιοσημείωτο, η θέα του διάσημου βράχου του Γιβραλτάρ. Χωρητικότητα 2.000 θεατές.

victoria-stadium-gibraltar

«Stadion Kantrida», Κροατία

Το γήπεδο της Ριέκα είναι χτισμένο δίπλα στη θάλασσα της Αδριατικής. Έχει κατασκευαστεί πάνω σε παλιό λατομείο και δίπλα σε γκρεμό. Φιλοξενεί αγώνες πρωταθλήματος και αγώνες Ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

8_kantrida_panorama

«Ipurua», Ισπανία

Βρίσκεται στο Έιμπαρ και είναι έδρα της ομώνυμης ομάδας. Χτισμένο σε μια κοιλάδα στη Χώρα των Βάσκων. Η άνοδος της ομάδας της Πριμέρα Ντιβιζιόν ανάγκασε την διοίκηση της ομάδας στην ανακατασκευή του γηπέδου.

9eibarflatbalcony

«Pancho Arena», Ουγγαρία

Χτισμένο με επένδυση ξύλου προς τιμήν του Φέρενς Πούσκας. Το χρησιμοποιεί η ομάδα Ακαδημία Πούσκας και έχει χωρητικότητα 4.000 θεατές. Στο εσωτερικό του έχει μουσείο και καθεδρικό ναό.

panchoarena

«Stade Louis II», Μονακό

Το περίφημο «Λούι Ντε» του Μονακό χρησιμοποιείται για αγώνες ποδοσφαίρου και για αγώνες στίβου. Έχει χωρητικότητα 18.500 θεατές, το μισό πληθυσμό του Μονακό (36.000). Οι περισσότερες εγκαταστάσεις είναι υπόγειες, με μεγάλο χώρο πάρκινγκ αυτοκινήτων ακριβώς κάτω από το γήπεδο.

stade-louis-ii-guide

«The Municipal Stadium of Braga, Πορτογαλία»

Το γήπεδο της Μπράγκα κατασκευάστηκε το 2003 για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004. Βρίσκεται σε μια απομονωμένη περιοχή και είναι χτισμένο σε παλιό λατομείο. Έχει δύο κερκίδες και η μία είναι χτισμένη πάνω στους βράχους του λατομείου. Οι δύο εξέδρες συνδέονται με χορδές χάλυβα, ένα σχέδιο εμπνευσμένο από τις γέφυρες των Ίνκας.

braga_municipal

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜΙΔΗΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ