aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΤα 30.000.000 ευρώ στον Μέσι και τα 400 του Ντα Βίντσι!

Τα 30.000.000 ευρώ στον Μέσι και τα 400 του Ντα Βίντσι!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Αμαρτία μου ξεμολογημένη, δεν θεωρώ δημόσια πρόκληση τα εκατομμύρια που δαπανούν οι ποδοσφαιρικοί κολοσσοί για τους σούπερ σταρ του αθλήματος. Έτσι όπως έχει εξελιχθεί η ποδοσφαιρική βιομηχανία δεν θα αργήσει η ημέρα που ένας ποδοσφαιριστής θα πωληθεί 500 εκατομμύρια ευρώ κι η ρήτρα στο συμβόλαιό του θα ακουμπήσει το 1 δισ. Και για να καταλαβαίνουμε τι λέμε, 1 δισ. είναι… χίλια εκατομμύρια.

Ως ένα βαθμό αναμενόμενη η ανανέωση του συμβολαίου του Λιονέλ Μέσι με την Μπαρσελόνα μέχρι το 2021. Κι ακόμη πιο… αναμενόμενη η ρήτρα των 700 εκατομμυρίων ευρώ για όποια ομάδα ενδιαφέρεται να τον αποκτήσει. Εφόσον βρέθηκε ομάδα (η Παρί Σεν Ζερμέν) να πληρώσει τη ρήτρα των 220 εκατ. ευρώ για τον Νεϊμάρ και υπερδιπλάσια για τη φορολογία, τα μηνιάτικα και τους ατζέντηδες του Βραζιλιάνου, η Μπάρσα όφειλε να φυλάξει τα… ρούχα της για το πιο λαμπρό της αστέρι.

Με δεδομένο ότι ο Μέσι είχε από το 2014 ετήσιο συμβόλαιο ύψους 20 εκατ. ευρώ ετησίως, είναι βέβαιο ότι στο νέο του συμβόλαιο οι απολαβές του θα… ακουμπήσουν τα 30 εκατ. ευρώ. Χαλάλι του! Έτσι κι αλλιώς είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο που κουβαλάει στην πλάτη του ολόκληρη Μπαρσελόνα. Θα μου πείτε, ο μισός πλανήτης ψωμοζεί στα όρια της φτώχειας κι ο Μέσι να παίρνει 30 εκατ. ευρώ επειδή κλοτσάει μία μπάλα; Ναι, αλλά την κλοτσάει καλά. Για την ακρίβεια μιλάει μαζί της σε ένα περιβάλλον που διακινούνται ετησίως δισεκατομμύρια ευρώ.

Είναι και το άλλο. Γιατί να μην προκαλεί, δηλαδή, ο «Σωτήρας του Κόσμου» που πουλήθηκε 400 εκατομμύρια ευρώ; Μόλις την περασμένη εβδομάδα ο περίφημος πίνακας του Λεονάρντο ντα Βίντσι δημοπρατήθηκε από τον Οίκο Christie’s στη Νέα Υόρκη με την τιμή ρεκόρ όλων των εποχών των 400 εκατομμύρια ευρώ. Αφήστε που ο πίνακας του Ντα Βίντσι ούτε σκοράρει, ούτε κερδίζει πρωταθλήματα. Ενώ ο Λίο Μέσι έχει ταρίφα ένα γκολ ανά παιχνίδι (σε 602 ματς έχει σκοράρει 523 τέρματα), έχει κερδίσει 8 πρωταθλήματα Ισπανίας, 4 Τσάμπιονς Λιγκ και 5 Κύπελλα Ισπανίας, που όλα μαζί στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο αξίζουν… 5-6 «Σωτήρες του Κόσμου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ