aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΣεβίλλη - Μπαρσελόνα για τον πρώτο τίτλο της σεζόν

Σεβίλλη – Μπαρσελόνα για τον πρώτο τίτλο της σεζόν

Ξεκινάει η δράση στην Ισπανία σήμερα το βράδυ με την Σεβίλλη να υποδέχεται στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» την Μπαρσελόνα για το ισπανικό super cup στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα.

Οι δύο ομάδες βρέθηκαν πάλι στην ίδια διοργάνωση το 2009-10 με τους Καταλανούς να επικρατούν με 5-3 συνολικό σκορ, καθώς αν και έχασαν 3-1 στον πρώτο αγώνα κέρδισαν 4-0 στον δεύτερο.

Η Σεβίλλη προέρχεται από την ήττα στο ευρωπαϊκό super cup από την Ρεάλ Μαδρίτης και θέλει να επιστρέψει στις νίκες. Από την άλλη πλευρά η Μπαρσελόνα κατέκτησε πέρσι και το πρωτάθλημα και το κύπελλο στην Ισπανία, το τελευταίο τρόπαιο μάλιστα νικώντας με 2-0 τους Σεβιγιάνους στην παράταση.

Ο Λουίς Ενρίκε δεν θα έχει στην διάθεσή του τους σκόρερς του περσινού τελικού κυπέλλου Τζόρντι Άλμπα και Νεϊμάρ. Ο αριστερός μπακ αναρρώνει από τραυματισμό και θα χάσει τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, ενώ ο Βραζιλιάνος άσος βρίσκεται στην χώρα του και συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Επίσης ο Ισπανός τεχνικός δεν υπολογίζει τον Ραφίνια που βρίσκεται και αυτός στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και τον Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν που είναι τραυματίας.

Οι μπλαουγράνα μετρούν τρεις νίκες και μια βαριά ήττα από την Λίβερπουλ με 4-0 στα φιλικά που έχουν παίξει μέχρι τώρα.

Ο Χόρχε Σαμπάολι, νέος τεχνικός της Σεβίλης, θέλει να κάνει καλό ξεκίνημα με την νέα του ομάδα, αν και αποχώρησαν το καλοκαίρι οι Κρικόβιακ και Γκαμεϊρό. Ο προπονητής δεν υπολογίζει τον τερματοφύλακα Ντάβιντ Σόρια και τον Νίκο Παρέχα που είναι τραυματίες, τους Καρίκο και Κολό που είναι τιμωρημένοι, ενώ ο Ιμπόρα είναι αμφίβολος. Οι Ανδαλουσιανοί έχουν παίξει πέντε αγώνες και μετράνε τέσσερις νίκες και μια ήττα από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Πιθανές ενδεκάδες:

Σεβίλλη: Ρίκο, Γκονζάλεθ, Ραμί, Μερκάδο, Μαριάνο, Ενζονζί, Ιμπόρα, Βάθκεθ, Κονοπλιάνκα, Βιέτο, Βιτόλο.

Μπαρσελόνα: Μπράβο, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Μασεράνο, Ντιν, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα, Μέσι, Σουάρες, Αρντά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ