aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΣχέδιο για τιμωρία με αποκλεισμό της Παρί από την Ευρώπη

Σχέδιο για τιμωρία με αποκλεισμό της Παρί από την Ευρώπη

Η γαλλική εφημερίδα L’Equipe αποκάλυψε σήμερα την πληροφορία για την πρόθεση της La Liga να αποκλείσει η UEFA την Παρί Σεν Ζερμέν από το Champions League. Μία προσπάθεια που ξεκίνησε από την καταγγελία που κατατέθηκε από τον πρόεδρο της La Liga Χαβιέρ Τεμπάς τον περασμένο Αύγουστο.

«Έχουμε δει ότι η Παρί Σ.Ζ και η Μάντσεστερ Σίτι, τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν οι σύλλογοι που έχουν επενδύσει τα περισσότερα. Όπως τα πραγματικά τους έσοδα δεν μπορούν να είναι δικαιολογούν τις επενδύσεις αυτές και έχουν εφεύρει φανταστικούς χορηγούς. Εχουμε κάνει σύγκριση των εσόδων της Παρί Σεν Ζερμέν και της Μάντσεστερ Σίτι με εκείνα της Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Μπάγερν. Είναι που υψηλότερα. Στην Παρί Σ.Ζ, τα έσοδα συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με το κράτος του Κατάρ και είναι ανώτερα από αυτά της Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ. Η Παρί Σ.Ζ εξακολουθεί να εξαπατά οικονομικά», δήλωσε ο Τεμπάς σε συνέντευξη στην L’Équipe.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην έκθεση 44 σελίδων που κατέθεσε η La Liga, αναφέρονται με λεπτομέρειες οι χορηγίες στην Παρί Σ.Ζ από διάφορες εταιρείες που ανήκουν στο Κατάρ και ξεπερνούν κατά πολύ (ήταν 344 εκατομμύρια ευρώ το 2014) τις άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (237 εκατομμύρια ευρώ), Ρεάλ Μαδρίτης (224 εκατομμύρια ευρώ) και Μπαρτσελόνα (185 εκατομμύρια ευρώ). Όπως για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, η Παρί Σ.Ζ έχει χαμηλότερα έσοδα από την Ρεάλ Μαδρίτης (142 έναντι 47). Επίσης η La Liga σημειώνει ότι η χορηγία του Κατάρ στην γαλλική ομάδα είναι 73% πιο μεγάλη από αυτήν ομάδων όπως η Μπαρστελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Με την καταγγελία που υπέβαλε ο Χαβιέρ Τεμπάς και την έκθεση που υποβλήθηκε στην UEFA, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα, η La Liga σκοπεύει να κινήσει διαδικασίες εναντίον της Παρί Σ.Ζ. «Θα περιμένουμε μέχρι το τέλος του χρόνου για να δούμε τι κάνει η UEFA, αν δεν συμβεί τίποτα, θα υποβάλουμε καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Ένωση επειδή αυτό το σύστημα δεν θα πρέπει να συνεχιστεί. Είναι στο Champions League αυτή τη σεζόν…», είπε ο Τεμπάς.

«Γιατί δεν αποκλείονται, αφού ανακαλύπτουμε ότι έχουν διαπράξει απάτη; Όταν ένας ποδηλάτης κατηγορείται για ντόπινγκ αποκλείεται αμέσως. Πιστεύω επίσης ότι οι έλεγχοι θα πρέπει να γίνονται πριν από την έναρξη των πρωταθλημάτων, όχι αργότερα. Διαφορετικά η ζημιά έχει γίνει».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ