aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΣαν σήμερα: Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το πρώτο Κύπελλο Πρωταθλητριών

Σαν σήμερα: Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το πρώτο Κύπελλο Πρωταθλητριών

Πριν από 64 χρόνια η πολυνίκης του θεσμού Ρεάλ Μαδρίτης πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη της το πρώτο Κύπελλο Πρωταθλητριών, γράφοντας παράλληλα ιστορία ως η πρώτη ομάδα που κατέκτησε το κύπελλο με τα «μεγάλα αυτιά».

Για να φτάσει η «βασίλισσα» στο τελικό χρειάστηκε στα ημιτελικά να αποκλείσει σε έναν πρόωρο τελικό την Μίλαν με συνολικό σκορ 5-4 (4-2, 1-2), αντίθετα η άλλη ομάδα του τελικού Σταντ ντε Ρενς πέρασε από τα ημιτελικά με δύο νίκες επί της Χιμπέρνιαν.

Σαν σήμερα, στις 13 Ιουνίου του 1956, η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το πρώτο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης – σημερινό Champions League – επικρατώντας με σκορ 4-3 της Ρενς στο «Παρκ ντε Πρενς».

Με τον πρώτο τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών να είναι συναρπαστικός και να «κρύβει» πολλές εναλλαγές στο σκορ, καθώς η Γαλλική ομάδα προηγήθηκε 2-0 στα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα, χάρη στα τέρματα των Λεμπλόν και Ταμπλέν. Ο Ντι Στέφανο στο 14’ μείωσε για την Ρεάλ και ο Ριάλ στο 30΄ ισοφάρισε, ωστόσο ο Ινταλγκό στο 62΄ ξανά έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του, για να έρθουν ο Μαρκίτος στο 67΄ και ο Ριάλ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 79΄, να ολοκληρώσουν την ανατροπή για τους «μερένγκες» και να χαρίσουν στην ομάδα τους τον τίτλο.

Αυτό ήταν το πρώτο βήμα της Ρεάλ Μαδρίτης για την κυριαρχία της στη διοργάνωση, που μέχρι το 1960 κατέκτησε άλλες τέσσερις φορές το τρόπαιο, ενώ από το 1960 και μέσα σε 58 χρόνια έφτασε άλλες οχτώ φορές στην κορυφή της Ευρώπης, μετρώντας συνολικά 13 κατακτήσεις.

Ρεάλ Μαδρίτης (Βιγιαλόνγκα): Αλόνσο, Ατιένθα, Μαρκίτος, Λέσμες, Μουνιόθ, Θαράγα, Χοσέιτο, Μάρσα, Ντι Στέφανο, Ριάλ, Χέντο

Ρεμς (Μπατέ): Ζακέ, Ζιμνί, Ζονκέ, Ζοριντό, Λεμπλόν, Σιατκά, Ινταλγκό, Γκλοβακί, Κοπά, Μπλιάρ, Ταμπλέν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ