aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΠικέ: «Tο χέρι μου στη φωτιά πως η Μπαρτσελόνα δεν εξαγόραζε διαιτητές»

Πικέ: «Tο χέρι μου στη φωτιά πως η Μπαρτσελόνα δεν εξαγόραζε διαιτητές»

Τη δική του απάντηση σε όσους αμφισβητούν τους τίτλους της Μπαρτσελόνα μετά το σκάνδαλο Νεγκρέιρα, με τις ύποπτες πληρωμές των «μπλαουγκράνα» προς το στέλεχος της τεχνικής επιτροπής διαιτησίας, έδωσε ο Ζεράρ Πικέ. Ο παλαίμαχος, πλέον, άσος δηλώνει σίγουρος για την αθωότητα των Καταλανών.

«Βάζω το χέρι μου στη φωτιά πως η Μπαρτσελόνα δεν εξαγόραζε διαιτητές. Αν θέλεις να εξαγοράσεις έναν διαιτητή, δίνεις μαύρα χρήματα και τελειώνει. Μπορείς να το κάνεις πολύ πιο απλά από το να πας στην τεχνική επιτροπή διαιτητών. Σε κάθε περίπτωση, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Μπαρτσελόνα και τη διοίκησή της. Όσο κι αν θέλουν κάποιοι να αμαυρώσουν την ιστορία, μιλάμε για μια χρυσή εποχή. Ήμασταν πολύ ανώτεροι τότε, όχι μόνο επειδή πήραμε τίτλους, αλλά και με τον τρόπο που τους πήραμε. Δεν εξαρτιόμασταν από κανέναν διαιτητή», τόνισε.

Όσο για την απόφαση της Ρεάλ να ασχοληθεί με την υπόθεση ως έχουσα έννομο συμφέρον, είπε: «Καταλαβαίνω γιατί η Ρεάλ αποφάσισε να κινηθεί νομικά. Η πίεση από τους οπαδούς της την ανάγκασε να το κάνει. Όμως περισσότερο είναι για το θόρυβο, παρά για οτιδήποτε άλλο», ανέφερε ο Πικέ.

Τέλος, αναφέρθηκε στην απόφασή του να αποσυρθεί το Νοέμβριο: «Το έκανα για διάφορους λόγους. Είχα πει πως όταν θα πάψω να το απολαμβάνω, θα σταματούσα. Δεν ένιωθα πλέον τόσο σημαντικός για την ομάδα όσο σε όλη την καριέρα μου και δεν αισθανόμουν καλά. Ήταν λίγο περίεργοι οι τελευταίοι μήνες, αλλά πιστεύω πως πήρα τη σωστή απόφαση. Δεν το μετανιώνω. Και δεν μου λείπει καθόλου. Όποτε θέλω πηγαίνω στο γήπεδο και βλέπω την ομάδα, αλλά πλέον έχω περισσότερο ελεύθερο χρόνο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ