aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΟνειρεμένο ντεμπούτο ο Φερ Νίνιο και σπουδαίο διπλό για τη Μαγιόρκα

Ονειρεμένο ντεμπούτο ο Φερ Νίνιο και σπουδαίο διπλό για τη Μαγιόρκα

Με τους τρεις βαθμούς της νίκης φεύγει από το «Μεντιθορόθα» η Μαγιόρκα, που επικράτησε 1-0 της Αλαβές για την 2η αγωνιστική της La Liga.
Το γκολ πέτυχε στο 80’ ο Φερ Νίνιο, με τον 20χρονο επιθετικό να κάνει ονειρεμένο ντεμπούτο με τη φανέλα της νέας του ομάδας, αφού μπήκε ως αλλαγή στο 63’ και τρία λεπτά αργότερα είχε κερδίσει και την αποβολή του Ντουάρτε με δεύτερη κίτρινη.

Αρκετό ρυθμό είχε το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν αρκετά ορεξάτες στο ματς. Αμφότερες είχαν ευκαιρίες που θα μπορούσαν να έχουν μετουσιωθεί σε κάποιο τέρμα, με τους δύο τερματοφύλακες να κάνουν και από δύο σπουδαίες επεμβάσεις.

Στο 6’ ο Πέρε Πονς για την Αλαβές έπιασε την κεφαλιά έπειτα από σέντρα ακριβείας του Ριόχα με τον Ρέινα να αποκρούει ενστικτωδώς. Δύο λεπτά αργότερα η Μαγιόρκα απάντησε με το σουτ του Γκαλαρέτα να το διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Πατσέκο.
Χαμένες ευκαιρίες στο 23’ για τις δύο ομάδες. Αρχικά έπειτα από κλέψιμο της μπάλας, ο Έντγκαρ δεν μπορεί να σκοράρει για την Αλαβές με τον Ρέινα να επεμβαίνει και πάλι. Αμέσως μετά στην αντεπίθεση της Μαγιόρκα, ο Πατσέκο σταματά την προσπάθεια του Εμπουλά. Πέναλτι ζήτησε η Αλαβές σε μαρκάρισμα του Βάλιεντ πάνω στον Ντουάρτε, χωρίς να καταλογίζεται έπειτα από έλεγχο με VAR. Οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς γκολ.

Στο 59’ η Μαγιόρκα είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Πρατς. Από το 67’ η Αλαβές έμεινε με 10 παίκτες όταν ο Ντουάρτε δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Φερ Νίνιο που είχε μπει στο παιχνίδι 3 λεπτά νωρίτερα. Ο 20χρονος επιθετικός, στο ονειρεμένο –όπως αποδείχθηκε- ντεμπούτο του με τη Μαγιόρκα πέτυχε στο 80’ το νικητήριο γκολ για το 0-1 με ωραία λόμπα, πάνω από τον γκολκίπερ των γηπεδούχων, Πατσέκο, που έκανε κακή εκτίμηση στην έξοδό του.

Ο Φερ Νίνιο έχει πετύχει άλλα τέσσερα τέρματα στην Primera Division με τη φανέλα της Βιγιαρεάλ, ενώ ο πατέρας του, Φερνάντο Νίνιο πέτυχε δύο γκολ σε 149 ματς με τη Μαγιόρκα.

Η Αλαβές προσπάθησε να απαντήσει, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, με την κατάσταση να μην αλλάζει μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ