aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΟ Τσάβι έδιωξε όλους τους αρχηγούς της Μπαρτσελόνα

Ο Τσάβι έδιωξε όλους τους αρχηγούς της Μπαρτσελόνα

Ο Τσάβι Ερνάντεθ επέστρεψε στην αγαπημένη του Μπαρτσελόνα, αυτή τη φορά για τη θέση του προπονητή, τον Νοέμβριο του 2021. Στην πρώτη του ολοκληρωμένη σεζόν, κατάφερε να οδηγήσει τους «Μπλαουγράνα» στην κορυφή του ισπανικού ποδοσφαίρου μετά από τέσσερα χρόνια.

Στη Βαρκελώνη συνάντησε και ορισμένους από τους παίκτες που αγωνίστηκαν μαζί τα χρόνια που ο Τσάβι μεγαλουργούσε στη μεσαία γραμμή της «Μπάρσα».

Δεν πρόλαβε τον Λιονέλ Μέσι, όμως ήταν εκεί οι Πικέ, Τζόρδι Άλμπα, Σέρχιο Μπουσκέτς. Οι τρεις αρχηγοί των Καταλανών με την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου. Δέκα μήνες μετά, κανείς εξ αυτών δε θα είναι στην ομάδα!

Φυσικά, καθοριστικό ρόλο στην αποχώρησή τους από τη Μπαρτσελόνα, παίζουν οι αποφάσεις του Τσάβι και τα πλάνα που καταστρώνει για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Εκτός των αρχηγών, φαίνεται να υπάρχει ήδη «μαύρη λίστα» από το Καταλανό προπονητή και μέσα σε αυτή, ονόματα που προκαλούν έκπληξη.

Ο Ζεράρδ Πικέ είναι γνωστό εδώ και μήνες (πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου) ότι αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και να αφιερώσει το χρόνο του σε άλλα πράγματα, όπως η ομάδα που διοικεί στη Σεγούντα Ντιβισιόν, Ανδόρα.

Ο Σέρχιο Μπουσκέτς παρότι αγωνίστηκε βασικός στα περισσότερα παιχνίδια φέτος (27 από τα 29 στη Λα Λίγκα) και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο στη μεσαία γραμμή της Μπαρτσελόνα εδώ και χρόνια, αποφάσισε να μην ανανεώσει τη συνεργασία του με τους «Μπλαουγράνα» και να αναζητήσει αλλού τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Άλλωστε, υπάρχουν στο ρόστερ οι Πέρδι, Γκάβι στα 20 και 18 χρόνια αντίστοιχα, που δε βγαίνουν από την ενδεκάδα.

Αναλόγως έπραξε και ο αριστερός μπακ Τζόρδι Άλμπα, ο οποίος έχασε τη θέση του στο αρχικό σχήμα φέτος, από τον Αλεχάντρο Μπάλντε. Αγωνίστηκε σε 23 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, στα 13 ήταν βασικός, ενώ πέτυχε και δύο τέρματα. Πέρυσι, ήταν κοντά στη μεταγραφή του στην Ίντερ, όμως την ύστατη ώρα, συμφώνησε να μείνει ακόμα μία σεζόν.

Ο «νέος Μέσι» προς αποχώρηση για να έρθει ο… αυθεντικός;

Με τη Μπαρτσελόνα να έχει ήδη πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου στη Λα Λίγκα και κανέναν άλλον στόχο να απομένει, ο Τσάβι ετοιμάζει τις εισηγήσεις του για το ρόστερ που θέλει να έχει στη διάθεσή του όταν επιστρέψουν άπαντες από τις διακοπές.

Η καταλανική ομάδα έχει ακόμα οικονομικά προβλήματα και οι κινήσεις της στο μεταγραφικό παζάρι θα είναι μετρημένες και στοχευμένες. Ήδη αποχώρησαν δύο παίκτες και στην πόρτα της εξόδου βρίσκονται άλλοι… τρεις, τουλάχιστον!

Ο Φρανκ Κεσιέ ήρθε ως ελεύθερος το περσινό καλοκαίρι και παρότι αποδέχτηκε το ρόλο του αναπληρωματικού και πρόσφερε ερχόμενος από τον πάγκο ή αγωνιζόμενος ως βασικός σε ορισμένα ματς, θα είναι έκπληξη αν συνεχίσει στη Βαρκελώνη.

Ο Φεράν Τόρες αποκτήθηκε από τη Μάντσεστερ Σίτι ως ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ στις θέσεις των εξτρέμ στην Ισπανία και έχοντας δουλέψει με τον Πεπ Γκουαρδιόλα, ήταν έτοιμος για βασικός στη «Μπάρσα». Η δεύτερη χρονιά στο «Καμπ Νόου» είχε πολύ ανταγωνισμό και ο Φεράν δεν κατάφερε να κερδίσει θέση βασικού. Έτσι, η Μπαρτσελόνα προτίθεται να… τον «θυσιάσει» κερδίζοντας χρήματα από τη μεταγραφή του.

Άλλωστε, έρχεται από την Παμπλόνα για να μείνει ο Αμπντέ Εζαλζούλι, ο οποίος ως δανεικός στην Οσασούνα, πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά.

Τέλος, στη μεταγραφική λίστα βρίσκεται και το όνομα του… νέου Μέσι. Ο Άνσου Φάτι, πήρε το νούμερο 10 μετά την αποχώρηση του Αργεντινού σούπερ σταρ και βάσει ικανοτήτων θα μπορούσε άνετα να σηκώσει το βάρος της… κληρονομιάς. Ωστόσο, οι συχνοί τραυματισμοί τον έχουν αφήσει πίσω και έχει παίξει μόλις 11 ματς βασικος φέτος.

Η αποχώρηση του Φάτι μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την επιστροφή του… αυθεντικού Μέσι, που δε θα συνεχίσει την καριέρα του στην Παρί Σεν-Ζερμέν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ