aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΟ τωρινός Άγιαξ κοστίζει όσο ο… Μπέιλ της Ρεάλ!

Ο τωρινός Άγιαξ κοστίζει όσο ο… Μπέιλ της Ρεάλ!

«Γιατί να μη μπορείς να νικήσεις έναν πλουσιότερο σύλλογο; Δεν έχω δει ποτέ ένα τσουβάλι με λεφτά να πετυχαίνει γκολ…». Αυτή είναι η ατάκα του θρυλικού Γιόχαν Κρόιφ που ήρθε στο προσκήνιο μετά τη σπουδαία πρόκριση του Άγιαξ επί της Ρεάλ Μαδρίτης και, μάλιστα, μέσα στο γήπεδό της.

Μία μεγάλη αλήθεια, καθώς μετά το συγκεκριμένο επίτευγμα του «Αίαντα» αναδεικνύεται η δουλειά που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια στα τμήματα υποδομής του ολλανδικού συλλόγου και οι παίκτες που πλέον αγωνίζονται στην πρώτη ομάδα αφήσουν εκτός την «βασίλισσα της Ευρώπης». Για παράδειγμα, οι ετήσιες απολαβές του Γκάρεθ Μπέιλ αγγίζουν τα 28 εκατ. ευρώ. Ποσό ασύλληπτο, αλλά ισούται με τα χρήματα που παίρνουν όλοι μαζί οι παίκτες του Άγιαξ!

Την ίδια στιγμή, η ολλανδική ομάδα έδωσε γύρω στα 10 εκατ. ευρώ για την κάθε μετεγγραφή του Τάντιτς, του Νέρες και του Ζίγιεκ και η… απόσβεση έγινε χθες το βράδυ στη Μαδρίτη. Ήδη από τον Ιανουάριο έχουν γίνει οι πρώτες κρούσεις στον «Αίαντα» για ποδοσφαιριστές του και ένας από αυτούς, ο Ντε Γιόνγκ, από την επόμενη σεζόν θα βρίσκεται στη Βαρκελώνη έναντι 75 εκατ. ευρώ, ενώ η απόκτησή του κόστισε γύρω στο 1 εκατ. ευρώ. Όλα αυτά, τα «μικρά», αποτελούν μέρος της τεράστιας επιτυχίας του Άγιαξ επί ισπανικού εδάφους, αποκαθηλώνοντας τη Ρεάλ από το θρόνο της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ