aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΟ Μέσι απόψε στις 12 θα είναι ελεύθερος!

Ο Μέσι απόψε στις 12 θα είναι ελεύθερος!

Ήταν 16 Οκτωβρίου 2004, όταν ένα αμούστακο παιδάκι με το όνομα Λιονέλ Μέσι έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα, σε ένα ματς εναντίον της Εσπανιόλ. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τότε τι θα γίνει αυτός ο παίκτης.

Αυτός ο παίκτης, λοιπόν, ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών και σύμβολο των Καταλανών τα τελευταία χρόνια, μπορεί να… κυκλοφορεί ελεύθερος από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Το συμβόλαιό του λήγει σήμερα, 30 Ιουνίου, και παρά τις προσπάθειες του Χουάν Λαπόρτα για ανανέωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, η συμφωνία βρίσκει… αντιστάσεις.

Από τότε, άλλωστε, που ο Λαπόρτα επέστρεψε στην προεδρία της Μπάρτσα, πρώτη του προτεραιότητα ήταν η παραμονή του Μέσι. Όπως υπενθυμίζει η Marca, πριν από έναν χρόνο ο Αργεντινός ήταν έτοιμος να φύγει από τη Βαρκελώνη. Έχοντας βρεθεί σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τον Ζοσέπ Μαρία Μπερτομέου, ο ποδοσφαιριστής ζητήσει να φύγει με το περιβόητο burofax. Ο τότε πρόεδρος της ομάδας δεν ήθελε ούτε να ακούσει για αυτό, και αποφάσισε να διατηρήσει τη ρήτρα των 700 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Λαπόρτα ήξερε ότι έπρεπε να αλλάξει το κλίμα. Στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, λοιπόν, καυχιόταν ότι ο Λιονέλ Μέσι τού είχε εμπιστοσύνη. Με αυτή την καλή προδιάθεση του παίκτη, ο πρόεδρος… ρίχτηκε στη δουλειά για να δει πώς θα πληρώσει ένα τεράστιο συμβόλαιο και, κυρίως, πώς θα δώσει στον Αργεντινό ένα πλάνο επιστροφής της Μπαρτσελόνα στην κορυφή.

Σχεδόν τέσσερις μήνες, όμως, από τότε που ο Λαπόρτα έγινε πρόεδρος, δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Η σχέση του Λαπόρτσα με τον Λίο και τον πατέρα του είναι πολύ καλή και με τον τελευταίο μιλάει συχνά. Ωστόσο, το κλείσιμο της συμφωνίας είναι περίπλοκο.

Η Marca τονίζει πως υπάρχουν πολλά ζητήματα, που δεν έχουν επιλυθεί ακόμη, και τα οποία συνεχίζουν να αποτελούν αντικείμενο διαπραγματεύσεων τις τελευταίες ημέρες. Δεν είναι ανυπέρβλητες οι διαφορές, αλλά η τελική συμφωνία δεν έχει σφραγιστεί.

Το θέμα μπορεί να κλείσει σύντομα, σε λίγες ημέρες ή και λίγο παραπάνω. Ο Λαπόρτα, πάντως, θέλει να τελειώνει. Δεν του αρέσει η ιδέα να βλέπει ο κόσμος τον Μέσι χωρίς συμβόλαιο. Από άποψη εικόνας προς τα έξω, ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο φεύγει από την Μπαρτσελόνα, έστω και για λίγο.

Υπάρχει, όμως και άλλος ένας πολύ σημαντικός λόγος για τον οποίο ο Λαπόρτα θέλει ο Μέσι να του πει το οριστικό «ναι». Χωρίς συμφωνία δεν εφαρμόζονται τα συμβόλαια με χορηγούς! Πριν από λίγες μέρες, ένας χορηγός, εξίσου σημαντικός με τη Nike, παρουσίασε τη νέα φανέλα της σεζόν, που ξεκινά σύντομα.

Για όλες τις εκδηλώσεις παρουσίασης και την εικόνα των νέων εμφανίσεων σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν μπόρεσαν να βασιστούν στο Μέσι, ακριβώς επειδή δεν υπάρχει συμφωνία! Αυτό είναι ένα παράδειγμα, αλλά υπάρχουν και άλλοι χορηγοί, που δεν θέλουν να υπογράψουν συμφωνίες έως ότου κριθεί οριστικά το μέλλον του ποδοσφαιριστή. Είναι σαφές ότι η χορηγία ενός συλλόγου που έχει τον Μέσι στις τάξεις του ή δεν τον έχει, δεν αξίζει το ίδιο.

Είναι πολύ πιθανό ο Λαπόρτα να προσπαθήσει σήμερα να καταλήξει σε συμφωνία πριν από τα μεσάνυχτα, αλλά γνώστες της διαπραγμάτευσης ξέρουν ότι δεν μπορούν να επιλυθούν όλα τα εκκρεμή ζητήματα μέσα σε λίγες ώρες, εκτός αν ένας από τους δύο κάνει πίσω. Και εν τω μεταξύ, ο Μέσι παραμένει ήρεμος, παίζοντας στο Copa America…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ