aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

O εφιάλτης του Γκάρεθ Μπέιλ

O Φλορεντίνο Πέρεθ αρνείται να το αποδεχθεί, αφού το 2013 είχε αποτελέσει δικό του μεταγραφικό πόθο. Ο Ζινεντίν Ζιντάν δείχνει ότι πιστεύει στις δυνατότητες του, καθώς όταν είναι υγιής, του χαρίζει φανέλα βασικού για να την πάρει στο… σπίτι του. Το ίδιο έπραττε και ο Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος έκανε και μια σχετική αποκάλυψη στο βιβλίο που εξέδωσε πρόσφατα.

Όμως στη Μαδρίτη γνωρίζουν τη σκληρή πραγματικότητα, τη στιγμή που και τα εγχώρια ΜΜΕ κάνουν αναφορές όλο και συχνότερα στο ζήτημα, δίνοντάς του διαστάσεις. Τα προβλήματα τραυματισμών του Γκάρεθ Μπέιλ δηλώνουν πιο ηχηρό «παρών» από ποτέ.

Τη φετινή σεζόν ο Ουαλός έχει φτάσει σε σημείο να έχει πιο στενή επαφή με το ιατρικό επιτελείο της Ρεάλ Μαδρίτης, παρά με τον προπονητή του. Παρεμπιπτόντως, το ιατρικό επιτελείο ήταν κι εκείνο που συνέστησε στον Ζινεντίν Ζιντάν να μην συμπεριλάβει τον 27χρονο στην αρχική ενδεκάδα του Clasico της Κυριακής (23/04), αλλά ο Γάλλος επέλεξε να βασιστεί στο ένστικτο του Μπέιλ, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ήταν σε θέση να αγωνιστεί από το ξεκίνημα.

Λανθασμένα, όπως αποδείχθηκε, αφού ο Ουαλός αισθάνθηκε εκ νέου ενοχλήσεις, αποχώρησε από την αναμέτρηση πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και επιβεβαιώθηκε ότι θα χάσει τους ημιτελικούς του Champions League απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Και το θέμα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα, διότι ο ίδιος ο Ζιντάν είναι εκείνος που πρεσβεύει το «δεν ρισκάρω με κανέναν αν δεν είναι 100% έτοιμος». Μάλιστα, είναι κάτι που είχε τονίσει συγκεκριμένα για τον Μπέιλ σε δηλώσεις του στο πρόσφατο παρελθόν. Αυτή τη φορά αποφάσισε να μην τηρήσει αυτή τη δέσμευση, με συνέπεια να το πληρώσει.

ΡΕΚΟΡ ΣΤΙΣ… ΑΠΟΥΣΙΕΣ

Ο Μπέιλ έχει αγωνιστεί στο 40% των διαθέσιμων λεπτών στα επίσημα φετινά ματς της Ρεάλ, ποσοστό το οποίο αποτελεί με διαφορά το χαμηλότερο όσο βρίσκεται στη Ρεάλ και αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω. Ίσως το πρόβλημα αναδειχθεί σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό, αν οι «μερένγκες» δεν πετύχουν τους στόχους τους, δηλαδή την πρόκριση στον ευρωπαϊκό τελικό και την κατάκτηση του τίτλου της Primera Division.

Ένα οξύμωρο στοιχείο έρχεται από τη σύγκριση που έκανε η ισπανική «AS» με τον Άριεν Ρόμπεν. Στα 33 χρόνια του, ο Ολλανδός αγωνίζεται πολύ περισσότερο από τον 27χρονο Μπέιλ, αν και οι Μαδριλένοι παραχώρησαν τον Ρόμπεν στην Μπάγερν Μονάχου το 2009 (κυρίως) εξαιτίας των συνεχόμενων τραυματισμών που αντιμετώπιζε!

ΟΙ 17 ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ Ο ΑΘΛΗΤΗΣ ΜΠΕΪΛ

Ο απολογισμός του Ουαλού είναι 17 τραυματισμοί σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια στους Μαδριλένους (οι μισοί στις γάμπες), οι οποίοι φυσικά έχουν κρατήσει πίσω και την εξέλιξή του, ενώ πολλές φορές τον ανακόπτουν από το ν’ αγγίξει τα προσδοκώμενα στάνταρ απόδοσης. Τα βρετανικά ΜΜΕ είχαν αναφέρει ότι είχε φτάσει σε σημείο να ξεφορτωθεί μέχρι και το πολυτελές αυτοκίνητό του, θεωρώντας πως η στάση του σώματός του εν ώρα οδήγησης ενισχύει τις πιθανότητες να τραυματιστεί.

Δεν υπάρχει σεζόν στην καριέρα του κατά την οποία δεν έχει ταλαιπωρηθεί από μυϊκό τραυματισμό, τη στιγμή που είναι «υποχρεωμένος» να βασίζεται πρωτίστως στα αθλητικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του. Στο διασκελισμό που θα κάνει τους αντιπάλους του να τον χάσουν σε χρόνο – ρεκόρ, στο άλμα που ζηλεύουν ακόμη και κορυφαίοι φορ, στη φυσική δύναμή που σπανιότατα παρατηρείται σε ποδοσφαιριστές με το δικό του ρόλο μέσα στο γήπεδο.

ΟΙ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ, Ο ΑΖΑΡ ΚΑΙ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΡΕΑΛ

Όλα αυτά, τη στιγμή που «πίσω» από τον Μπέιλ βρίσκονται οι ταλαντούχοι και εξελίξιμοι Μάρκος Ασένσιο, Λούκας Βάθκεθ, Ίσκο και Χάμες Ροντρίγκες, με τους δύο τελευταίους να εξετάζουν το ενδεχόμενο να φύγουν επειδή δεν βρίσκουν τον επιθυμητό χρόνο συμμετοχής. Παράλληλα, διεθνή δημοσιεύματα κάνουν λόγο για επαφές ανάμεσα σε Ρεάλ και Τσέλσι με επίκεντρο τον Εντέν Αζάρ, χωρίς πάντως -για την ώρα τουλάχιστον- να αναφέρεται πως αυτό σχετίζεται με αποχώρηση κάποιου «αστέρα» των Μαδριλένων.

Επί της ουσίας, δεν υφίσταται έγκυρο διεθνές ρεπορτάζ που να υποστηρίζει ότι ο Μπέιλ ετοιμάζεται να αφήσει το «Santiago Bernabeu» και η πρόθεση της Ρεάλ να τον στηρίξει είναι ξεκάθαρη. Η πλήρης αξιοποίηση του πρώην άσου της Τότεναμ είναι ένα στοίχημα που οι «μερένγκες» έχουν επιλέξει να βάλουν με τον εαυτό τους, όμως όσο η διαχείριση των προβλημάτων του παραμένει αναποτελεσματική, τόσο η θέση του στην πρωταθλήτρια Ευρώπης δυσχεραίνει.

Συν τοις άλλοις, για μια ομάδα που στοχεύει στην κορυφή κάθε διοργάνωσης που συμμετέχει και ταυτόχρονα έχει την οικονομική άνεση να διεκδικεί σχεδόν όποιον ποδοσφαιριστή επιθυμεί, κάποιος ο οποίος χάνει τα μισά παιχνίδια της σεζόν μπορεί να γίνει… αναλώσιμος, ανεξαρτήτως του τι προσφέρει εντός των τεσσάρων γραμμών. Ειδικότερα αν αναλογιστούμε πως η αξία του συγκεκριμένου παίκτη παραμένει υψηλή και μπορεί να πωληθεί έναντι μεγάλου οικονομικού αντιτίμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ;

Είναι πιθανό οι «μερένγκες» να δώσουν ακόμη μία ευκαιρία στην κατάσταση, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι το ερχόμενο καλοκαίρι δεν υπάρχει μεγάλη διοργάνωση για τις εθνικές ομάδες, προκειμένου ο 27χρονος να ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα στην προετοιμασία, πράγμα το οποίο παίζει πάντα καθοριστικό ρόλο για τους μυϊκούς τραυματισμούς στη διάρκεια της σεζόν.

Όσον αφορά στο συμβόλαιό του, υπέγραψε νέο τον περασμένο Οκτώβριο με ισχύ έως το 2022 και πλέον αποτελεί τον δεύτερο πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της ομάδας της Μαδρίτης, όντας κάτω μόνο από τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ