aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAO «χοντρός» της Μπαρτσελόνα, που έγινε Θεός στη Μαδρίτη!

O «χοντρός» της Μπαρτσελόνα, που έγινε Θεός στη Μαδρίτη!

Δεν είναι λίγες οι φορές που ένας ποδοσφαιριστής δεν… κάνει σε μια ομάδα και πιάνει σε μια άλλη. Βέβαια, εδώ διαφέρει αρκετά. Ο Λουίς Σουάρες έπιασε στην Μπαρτσελόνα. Πέτυχε σχεδόν 200 γκολ, κατέκτησε τα πάντα με τους Καταλανούς και δημιούργησε παρέα με τον Λιονέλ Μέσι και τον Νεϊμάρ το περίφημο MSN που έχει μείνει στην ιστορία ως μία από τις καλύτερες επιθετικές τριπλέτες που έχουν περάσει από το ποδόσφαιρο.

Η περασμένη σεζόν ήταν απογοητευτική για την Μπαρτσελόνα, όμως. Οι Καταλανοί δεν πήραν τίποτα σε μια καταστροφική χρονιά και ο Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου θέλησε να χτίσει από την αρχή την ομάδα. Με βασικό πυλώνα τον Μέσι, ο οποίος θα περιτριγυριζόταν ως επί το πλείστον από νεαρούς ποδοσφαιριστές που θα αποτελούσαν το νέο… αίμα των «μπλαουγκράνα».

Ο Λουίς Σουάρες δεν συμπεριλαμβανόταν στα πλάνα του Μπαρτομέου, ο οποίος θέλησε να βάλει πάνω και από την ομάδα τον προσωπικό του εγωισμό. Δεν δεχόταν, στην τελευταία του χρονιά στην προεδρία, πως ήθελαν να τον διώξουν ο Μέσι με τον Σουάρες. Αφού δεν μπορούσε να απομακρύνει τον Μέσι γιατί θα έπεφτε το… σύμπαν, αποφάσισε να διώξει τον Ουρουγουανό killer. Τον παίκτη που τα media χαρακτήριζαν «χοντρό» και ανεπαρκή λόγω της ηλικίας του, που έδωσε τα πάντα για την Μπαρτσελόνα. Τον έδιωξαν σαν έναν παίκτη της σειράς, ξεχνώντας τα όσα πρόσφερε στον σύλλογο. Ο ίδιος πικράθηκε! Πληγώθηκε ο εγωισμός του και τα συναισθήματά του. Αλλά έμοιαζε διψασμένος για να πάρει «εκδίκηση», να δώσει απαντήσεις.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε άδραξε την ευκαιρία και τον έκανε δικό του. Θέλησε να προσθέσει στην Ατλέτικο Μαδρίτης αυτό που έλειπε. Έναν σέντερ φορ που θα κάνει τη διαφορά, έναν παίκτη-μαχητή που ταιριάζει απόλυτα στο στιλ του. Έμοιαζε δεδομένο πως ο Σουάρες θα ανταποκρινόταν στα «θέλω» του «Τσόλο». O Oυρουγουανός, που πάντα είχε αυτό το… σουλούπι που νόμιζες ότι είναι γεματούλης, έπεσε στα χέρια του Όσκαρ «Profe» Ορτέγκα. Ο γυμναστής της Ατλέτικο τον έκανε… fit, ο Σουάρες προσαρμόστηκε στα πλάνα του Σιμεόνε και οι «ροχιμπλάνκος» βρήκαν τον ηγέτη τους. Ούτε ο Ντιέγκο Κόστα, ούτε ο Ζοάο Φέλιξ. Ο Ορτέγκα… έλιωσε τον 33χρονο στράικερ στην προετοιμασία, όπως και όλους τους συμπαίκτες του, κάτι που βγήκε στη σεζόν με τα αδιάκοπα τρεξίματα.

Ένας επιθετικός που χαρακτηρίζεται ως «prolific», δεν θα μπορούσε να μην δείξει την ποιότητά του. Ο Σουάρες μύησε το πνεύμα νικητή στους συμπαίκτες του, βγήκε μπροστά και άρχισε να κάνει την Ατλέτικο πρωταγωνίστρια στην φετινή La Liga. Με τα 21 γκολ που πέτυχε, ο Σουάρες έχει δώσει 21 βαθμούς στην ομάδα του! Στατιστικό που αν μη τι άλλο δείχνει την ποιότητά του. Βγήκε μπροστά και πήρε στην πλάτη του τους συμπαίκτες του. Επίδοση ανάλογη του Ντιέγκο Κόστα (σσ. είχε δώσει επίσης 21 βαθμούς) τη σεζόν 2013/14, όταν οι Μαδριλένοι κατέκτησαν το τελευταίο τους πρωτάθλημα.

Ακόμα και όταν η Ατλέτικο άρχισε να… λιποθυμάει και να βλέπει την διαφορά των 14 βαθμών να μειώνεται δραματικά σε μηδενικά επίπεδα. «Είμαστε η Ατλέτικο Μαδρίτης. Αν δεν υποφέρουμε, ακόμα και όταν είναι να κερδίσουμε κάτι, τότε δεν είμαστε εμείς», είπε ο Κόκε λίγες ημέρες πριν. Το ξέρει ο αρχηγός της πως η ομάδα του μπορεί να χάσει ακόμη και μια μεγάλη διαφορά που έχει χτίσει. Γιατί στο DNA της δεν έχει τον πρωταθλητισμό στο επίπεδο που το έχει η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα. Το ξέρει πως μπορεί να «λυγίσει» από το βάρος.

Ο Σουάρες ήταν, όμως, πάντα εκεί στα δύσκολα! Με δύο γκολ απέναντι στην Έλτσε για το 3-1, άλλα δύο στο 4-2 επί της Κάντιθ αλλά και στο 2-2 με τη Θέλτα. Σκοράροντας απέναντι σε Εϊμπάρ (1-2), Χετάφε (1-0), Ρεάλ Μαδρίτης (1-1), Μπιλμπάο (2-1) και Αλαβές (1-0) μεταξύ άλλων. Όπως και στο ματς της προτελευταίας αγωνιστικής κόντρα στην Οσασούνα, όπου ο Ουρουγουανός φορ δεν λύγισε από την πίεση και στο 89ο λεπτό σκόραρε για να χαρίσει νίκη μισό πρωτάθλημα στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Κρατούσε το… κερασάκι για την τούρτα στο τελευταίο ματς του πρωταθλήματος. Εκεί που η Ατλέτικο έβαλε ξανά δύσκολα στον εαυτό της κόντρα στη Βαγιαδολίδ, πήγε να χύσει την… καρδάρα με το γάλα. Αλλά ο Σουάρες ήταν ξανά εκεί, να βγει μπροστά για την ομάδα του και για δεύτερο σερί ματς να υπογράψει την ανατροπή με δικό του γκολ. Ένα γκολ που έχρισε «Campeones» τους «ροχιμπλάνκος» μετά από επτά χρόνια και για 11η φορά στην ιστορία τους, ένα γκολ-απάντηση, ένα γκολ εκδίκησης απέναντι στην κατάφορη αδικία του Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου προς το πρόσωπό του… Αφήνοντας την πρώην ομάδα του να τερματίσει επτά βαθμούς πίσω του.

Σκοράροντας και οδηγώντας την Ατλέτικο Μαδρίτης στην κατάκτηση του πρωταθλήματος… Και αφιερώνοντας κάθε γκολ στα τρία παιδιά του! Αλλά καταβάθος και στον Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου που θα κάθεται σε μια γωνιά και θα νιώθει αποτυχημένος για έναν ακόμη λόγο. Ο Σουάρες ξέσπασε χθες μετά το τέλος του αγώνα… Λύγισε, άρχισε να κλαίει με λυγμούς. Ήξερε πως η δικαίωση είχε έρθει, ότι οι κόποι του είχαν ανταμειφθεί. Είχε φύγει με άκομψο τρόπο από την ομάδα που αγάπησε και αγαπήθηκε, πήγε σε έναν αντίπαλο που τον εκτίμησε περισσότερο και στο τέλος είδε την δικαιοσύνη να αποδίδεται με τον καλύτερο τρόπο…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ