aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAMπαρσελόνα: το πρωτάθλημα που φεύγει (;) από τα χέρια της...

Mπαρσελόνα: το πρωτάθλημα που φεύγει (;) από τα χέρια της…

‘Exασαν οι Καταλανοί στο clasico από τη Ρεάλ και την αμέσως επόμενη αγωνιστική και από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Και κάπως έτσι το +12 από τη «βασίλισσα» εξανεμίστηκε, η Ατλέτικο πλησίασε στους τρεις βαθμούς και η Ρεάλ στους τέσσερις κι ενώ απομένουν έξι αγωνιστικές για να τελειώσει το πρωτάθλημα, αυτό που μέχρι πριν από την «αιώνια» αναμέτρηση της περασμένης εβδομάδας στο «Καμπ Νου» φαινόταν… καπαρωμένο από τη Μπαρσελόνα. 

Προλαβαίνει, λοιπόν, η Μπαρσελόνα, να χάσει τον τίτλο; Αν την προηγούμενη αγωνιστική οι απαντήσεις ήταν μοιρασμένες στο «ναι» και στο «όχι», τώρα πια όλα είναι ανοιχτά. Οι «ροχιμπλάνκος» περίμεναν δύο στραβοπατήματα των Καταλανών, τώρα πια θέλουν άλλο ένα για την πιάσουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Και η τελειωμένη Ρεάλ είναι και πάλι στο παιχνίδι. Hay Liga, αναφωνούν οι δυο ομάδες της Μαδρίτης με ικανοποίηση, το ίδιο λενε και οι «μπλαουγκράνα» με εμφανή απογοήτευση.

Η Μπαρσελόνα έχει να φιλοξενήσει τη Βαλένθια και την Εσπανιόλ, ομάδες που μπορούν να της κάνουν ζημιά ακόμα και μέσα στο «Καμπ Νου», ενώ οι αναμετρήσεις με Λα Κορούνια και Μπέτις εκτός έδρας κάθε άλλο παρά εύκολες είναι. Η Ρεάλ έχει και αυτή τη Βαλένθια στην έδρα της, αλλά και παιχνίδια δύσκολα εκτός έδρας με τη Σοσιεδάδ και την τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Ντεπορτίβο στο «Ριαθόρ«.

Από την άλλη, η Ατλέτικο έχει τέσσερα από τα έξι παιχνίδια που απομένουν μέσα στο «Βιθέντε Καλδερόν» και ο Ντιέγο Σιμεόνε μπορεί να ανησυχεί κυρίως για τον εκτός έδρας αγώνα με την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

«Εξαρτώμαστε μόνο από εμάς» είπε ο Λουίς Ενρίκε μετά το τέλος του αγώνα με τη Σοσιεδάδ. Επί της ουσίας έχει απόλυτο δίκιο ο προπονητής της Μπαρτσελόνα. Μόνο με νέα γκέλα των Καταλανών η Ατλέτικο τους φτάνει και η Ρεάλ τους πλησιάζει στον έναν βαθμό. Μπορεί, όμως, να είναι σίγουρος ο Ισπανός τεχνικός ότι οι κακές εμφανίσεις των παικτών του δεν θα συνεχιστούν; Οι «μπλαουγκράνα» είναι στην χειρότερη φετινή τους κατάσταση στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν. Αν δεν συνέλθουν θα το πληρώσουν. Εκτός κι αν βάλουν το… σφυριγματάκι τους και οι διαιτητές στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, όπως ίσως συνέβη και στο Τσάμπιονς Λιγκ στον πρώτο προημιτελικό με την Ατλέτικο.

Το πρόγραμμα της Μπαρσελόνα (1η – 76 βαθμοί)

Βαλένθια – εντός
Λα Κορούνια – εκτός
Σπόρτινγκ Χιχόν – εντός
Μπέτις – εκτός
Εσπανιόλ – εντός
Γρανάδα – εκτός

Το πρόγραμμα της Ατλέτικο (2η – 73 βαθμοί)

Γρανάδα – εντός
Αθλέτικ Μπιλμπάο – εκτός
Μάλαγα – εντός
Ράγιο Βαγιεκάνο – εντός
Λεβάντε – εκτός
Θέλτα – εντός

Το πρόγραμμα της Ρεάλ (3η – 72 βαθμοί)

Χετάφε – εκτός
Βιγιαρεάλ – εντός
Ράγιο Βαγιεκάνο – εκτός
Σοσιεδάδ – εκτός
Βαλένθια – εντός
Λα Κορούνια – εκτός

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ