aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΜέσι: «Δεν ήθελα να φύγω, ήταν όλα ρυθμισμένα – Δεν νιώθω καλά – Η Παρί...

Μέσι: «Δεν ήθελα να φύγω, ήταν όλα ρυθμισμένα – Δεν νιώθω καλά – Η Παρί είναι μια πιθανότητα»

Με δάκρυα στα μάτια ο Λιονέλ Μέσι αποχαιρέτησε την αγαπημένη του με Μπαρτσελόνα με μία Συνέντευξη Τύπου στο «Καμπ Νου», παρουσία όλης της ομάδας, αλλά και παικτών – θρύλων του συλλόγου και εν μέσω χειροκροτημάτων.

«Δεν ήθελα να φύγω», επαναλάμβανε συνέχεια ο Μέσι, που δήλωσε ότι είναι ακόμα μπλοκαρισμένος και σοκαρισμένος.

«Η Παρί είναι μια πιθανότητα, μιλάμε, αλλά δεν έχω κλείσει πουθενά», τόνισε ο Αργεντινός, που πρόσθεσε ότι ελπίζει μια μέρα να επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα.

Όσα δήλωσε ο Λιονέλ Μέσι:

Αρχικά είπε: «Είναι τόσα πολά χρόνια, είναι η οικογένειά μου. Έδωσα τα πάντα γι’ αυτή την ομάδα από την πρώτη μέχρι την τελευταία ημέρα. Ένιωσα την αγάπη του κόσμου και είμαι ευγνώμων γι’ αυτή.

Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να μιλήσω. Αυτές τις μέρες το σκεφτόμουν πολύ τι θα πω. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου έβγαινε τίποτα. Ήμουν μπλοκαρισμένο. Είναι πολύ δύσκολο για μένα μετά από τόσα χρόνια. Δεν είμαι προετοιμασμένος.

Σήμερα πρέπει να φύγω. Έφτασα σε ηλικία 13 ετών και μετά από 21 χρόνια φεύγω με μία σύζυγο και τρία παιδιά, τα οποία είναι και Καταλανοί και Αργεντινοί. Αυτό είναι το σπίτι μας.

Πέρασα και καλές και άσχημες στιγμές, οι οποίες με βοήθησαν να εξελιχθώ. Θα ήθελα να φύγω με κόσμο, στον αγωνιστικό χώρο, δεν ήθελα αυτόν τον τρόπο. Μου έλειψε πολύ ο κόσμος στη διάρκεια της πανδημίας. Θα ήθελα ένα τελευταίο standing ovation. Θα ήθελα να ακούσω από τον κόσμο το όνομά μου.

Σίγουρα αυτή τη στιγμή ξεχνάω κάποια πράγματα, δεν είμαι στην καλύτερη κατάσταση. Ας περάσουμε καλύτερα στις ερωτήσεις».

Ακολουθούν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

«Είναι πολύ δύσκολο να διαλέξω μία στιγμή. Είναι πολλά χρόνια, έζησα πολλά πράγματα. Ίσως η στιγμή που με άγγιξε περισσότερο ήταν το ντεμπούτο μου, έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα».

«Το είπε και ο Λαπόρτα. Ήταν όλα συμφωνημένα, αλλά για το θέμα της La Liga δεν έγινε. Είχαμε συμφωνήσει τα πάντα. Έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου. Η ομάδα μου είπε ότι δεν μπορούσε να γίνει λόγω της La Liga, αλλά άκουσα πολλά πράγματα για το λόγο που δεν συνεχίζω. Πέρυσι δεν ήθελα να μείνω, αλλά φέτος ήθελα».

«Η Παρί είναι μια πιθανότητα, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχω κάτι με κανέναν. Όταν βγήκε η ανακοίνωση, με πήραν πολλές ομάδες τηλέφωνο. Ακόμη δεν έχω κλείσει, αλλά μιλάμε».

«Μεγάλωσα με τις αξίες αυτής της ομάδας και προσπάθησα να κρατήσω την ταπεινότητα και το σεβασμό που υπαγορεύει το γεγονός ότι φορούσα τη φανέλα της Μπάρτσα. Θέλω αυτό να μου αναγνωριστεί, πέρα από το τι έκανα στο γήπεδο. Είμαι ευγνώμων για την καριέρα μου, τους τίτλους που κέρδισα, αλλά και τις ήττες. Όμορφες εικόνες, οι πανηγυρισμοί με τον κόσμο. Έχω πολλές αναμνήσεις».

«Λύπη, λύπη, πολλή λύπη γιατί φεύγω από την ομάδα που αγαπώ. Δεν το περίμενα, πάντα έβγαινε και έλεγα την αλήθεια. Πέρυσι ήθελα να φύγω, φέτος όχι. Γι’ αυτό και είμαι λυπημένος».

«Θα συνεχίσουν να έρχονται παίκτες στην Μπάρτσα. Είναι πιο μεγάλη ομάδα και ο κόσμος θα συνηθίσει. Στην αρχή θα είναι παράξενα (χωρίς τον Μέσι), αλλά ήρθαν μεγάλοι παίκτες και θα φτιάξουν μεγάλη ομάδα».

«Η αλήθεια είναι ότι μετά τις εκλογές έφαγα με τον πρόεδρο Λαπόρτα και μιλήσαμε. Ήμουν πεπεισμένος ότι θα συνέχιζα, ότι δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα. Μετά έγινε αυτό που έγινε και δεν μπόρεσα να μείνω. Ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε, αλλά…».

Σε ερώτηση αν ήταν διαθέσιμος για αποχαιρετιστήριο ματς προκειμένου να τον τιμήσει η Μπαρτσελόνα: «Προφανώς ναι. Δεν θα γίνει τώρα, αλλά γι’ αυτόν τον κόσμο είμαι διατεθειμένος να κάνω τα πάντα».

«Είχαμε συμφωνήσει τα πάντα. Πάντα ήμουν ειλικρινής, δεν εξαπάτησα κανέναν».

«Δεν έγινε λόγω των κανονισμών της La Liga, λόγω του χρέους της ομάδας. Δεν έχω να πω τίποτα στον Τέμπας (πρόεδρος της La Liga), τον συνάντησα μερικές φορές και είχα ένθερμο χαιρετισμό μαζί του. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Τέμπας εγώ».

«Ο κόσμος της Μπαρτσελόνα με γνωρίζει, ξέρει ότι είμαι νικητής και θέλω να συνεχίζω να είμαι ανταγωνιστικός. Θέλω να συνεχίσω έτσι, να κερδίζω τίτλους. Θέλω να συγχαρώ τον Ντάνι Άλβες για το χρυσό μετάλλιο, θα παλέψω να τον φτάσω (ο Μέσι έχει 37 τίτλους, ο Άλβες 42). Πρέπει να ψάξω το δρόμο μου για να συνεχίσω να είμαι ανταγωνιστικός και να κερδίζω».

«Είναι βλακείες αυτά που λένε για τη φωτογραφία με τους παίκτες της Παρί. Μίλησα με τον Ντι Μαρία για να συναντηθούμε, καθώς ήταν και αυτός στην Ίμπιζα. Μετά με πήρε τηλέφωνο ο Νεϊμάρ και μου είπε ότι ήταν κι αυτός στην Ίμπιζα. Τους είπα να έρθουν σπίτι μου και να βγάλαμε μια φωτογραφία. Μου είπαν να πάω στο Παρίσι, αλλά ήταν τυχαίο. Δόθηκε υπερβολική σημασία, δεν υπάρχει κάτι παράξενο. Ήταν μόνο μια φωτογραφία φίλων στις διακοπές».

«Το εξήγησε και ο πρόεδρος, η ομάδα έχει ένα μεγάλο χρέος και δεν θέλει να βυθιστεί περισσότερο. Είναι αδύνατον. Εγώ πρέπει να σκεφτώ το μέλλον και την καριέρα μου, μου έλαχε να φύγω τώρα».

«Έκανα ό,τι ήταν δυνατόν για να μείνω, αλλά δεν έγινε. Δεν έχω να πω περισσότερα, κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν».

«Μου μένει το απωθημένο της κατάκτησης ενός ακόμη Champions League, ήμασταν κοντά στους ημιτελικούς με τη Λίβερπουλ και στους ημιτελικούς με την Τσέλσι, με τον Γκουαρδιόλα τότε προπονητή. Θα μπορούσαμε να είχαμε κατακτήσει ένα ακόμη Champions League, αλλά δεν μετανιώνω. Δώσαμε το μάξιμουμ. Ο στόχος μου είναι να συνεχίσω για να κατακτήσω ένα ακόμη Champions League και να καταφέρω να πιάσω τον Ντάνι Άλβες. Τουλάχιστον, να προσπαθήσω να τον πλησιάσω».

«Μείωσα τις απολαβές μου στο 50% και μετά δεν μου ζητήθηκε κάτι άλλο. Αυτό που είπαν ότι μετά μου ζήτησαν να κόψω άλλο 30% είναι ψέμα. Δεν είναι αλήθεια».

«Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν, επαναλαμβάνω. Πάντα ήμουν ειλικρινής με τους οπαδούς. Όταν μιλούν πολύ για ένα θέμα κάποιοι, δεν είναι όλα όσα λέγονται αλήθεια. Εμένε πάντα με ενδιέφερε να λέω την αλήθεια στον κόσμο που μου έδωσε όλα αυτά».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ